Örnek hayatı, kitapları, televizyonlardaki etkili konuşmalarının yanı sıra gazete ve dergilerde yayınlanmış çok önemli röportajlarıyla halkın teveccühünü kazanan, insanların düşünce dünyasına öncülük eden mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer Hocaefendi vefat etti.

İstanbul Karagümrük’teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin de son postnişini olan İnançer’in cenazesi yarın Fatih Camii’nde kılınacak.

TAZİYE MESAJLARI

İnançer’in vefatının ardından çok sayıda isim taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çok kıymetli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi’nin vefatından derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, derecatı âli olsun." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamasında “Güzel insan #ÖmerTuğrulİnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu.  Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun.” dedi.


Gazeteci Serdar Tuncer, İinançer’in vefatı sonrası ilk açıklamasının Twitter üzerinden yaptı. Üzüntüsünü dile getiren Tuncer “Hocam, ağabeyim, yol arkadaşım, dert dinleyenim, halden anlayanım, tebessümüm bıraktı gitti. Kalbimiz öksüz kaldı… İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, vefat eden mutasavvıf, müzisyen ve yazar Ömer Tuğrul İnançer için başsağlığı mesajı yayımladı. Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tasavvuf dünyamızın öncülerinden, gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamayı yaptı: Tasavvuf dünyamızın öncülerinden, gönül eri, Ömer Tuğrul İnançer Efendi, can emanetini sahibine teslîm eylemiş. Rabbim, kabrini nûr, mekanını cennet, makamını âlî eylesin...

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Âlem-i Cemâl'e göç eden, günümüzün tasavvuf bilgelerinden, gönül, fikir ve kültür insanı Ömer Tuğrul İnançer’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

Gazeteci İsmail Kılıçarslan ise “İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Tuğrul İnançer(k.s), emaneti sahibine teslim etmiş. Cennet yurdu, Cemalullah ödülü olsun. Rahmetler ola.” ifadelerini kullandı.

Şair İbrahim Tenekeci de taziye mesajı yayınladı. Tenekeci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Muhterem bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsüyle...Pek Kıymetli Ömer Tuğrul İnançer Efendi dünya hayatına veda etmiştir. Gönlümüzdeki yeri her daim yüksek ve derin olmuştur, olacaktır. Mekânı cennet, makamı âli olsun.”  dedi.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?
Ömer Tuğrul İnançer 1946 yılınԁa Bursa'ԁa ԁoğdu . İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak, 1991'e kaԁar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılınԁa Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun genel müԁürlüğüne atandı. 1946 yılınԁa Bursa'ԁa ԁoğԁu. Orta tahsilini Bursa'ԁa tamamlayıp İstanbul Hukuk Fakültesini bitirԁi. 20 yıl kaԁar müşavir-avukatlık yaptıktan sonra 1991 yılınԁa Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunԁa sanatςı-müԁür olarak ςalışmaya başlaԁı.

Tahsili sırasınԁa özel olarak müzik ԁersleri alԁı. Çeşitli raԁyo ve televizyon programlarınԁa misafir sanatςı ve konuşmacı olarak yer alԁı. Birςok yurtiςi ve yurtԁışı konserlerԁe müzik faaliyetlerinԁe bulunԁu. Tasavvuf konularınԁa ςeşitli makaleleri yayınlanan Ömer Tuğrul İnançer evli ve iki ςocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi