İstanbul Kartal'daki ormanlık alanda polis memuru Osman Yalınkaya başından vurulmuş bir şekilde ölü bulunmuştu. 

Osman Yalınkaya’yı silahla öldürdüğü gerekçesi ile gözaltına alınan öğretmen Mahmud S., emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Mahmud S.'nin ifadesinde Osman Yalınkaya’nın çocukluk arkadaşı olduğunu, onunla kardeş gibi olduklarını belirttiği ve ortak olarak iki adet anaokulu açtıklarını söylediği öğrenildi.

Mahmud S. şöyle devam etti:

- İkimiz de memur olduğumuz için okulları eşlerimiz üzerine açtık. Ancak sorunlar nedeniyle zaman zaman tartıştık.

- Yaşanan sorunlar nedeni ile Osman Yalınkaya ile iki gün önce Yakacık’ta bulunan okulun önünde buluşarak olayın meydana geldiği ormanlık alana gittik

-  Oraya gittiğimizde araçtan önce Osman indi. Beni yanına davet etti. Osman ormanlık alana doğru yürüdü. Ben de arkasından yürüdüm. Aramızda 3-5 metre mesafe vardı. Bu mesafede durduk. Okulun sorunları nedeni ile tartıştık. Beni patronluk taslamakla suçladı. ‘Sıkıyorsa bana vur’ dedi.

- Osman çok gergin ve sinirliydi. Onu daha önce böyle görmedim. Bu halinden tedirgin oldum. Osman elini beline attı, belinden silahını çıkardı. ‘Vurma öyle olmaz böyle olur’ dedi. Silahın kurma kolunu çekti ve mermiyi ağzına verdi.

- Silahın namlusunu yerden yukarı doğru kaldırdığı anda silah patladı. Ben silahın kurma sesini duyduğum anda ellerimi kulaklarıma götürerek yere yarım çömeldim. Kafasından kan fışkırdığını gördüm. Osman yere düştü. Silah ateşlenmeden önce ya da sonra Osman ile fiziki temasta bulunmadım.

- İndiklerinden sonra telefonun kilitli olan araçta kalması nedeniyle  112’yi arayamadım. Sonra polisler geldi ve onlara olayı anlattım.

- Ben kasten ya da kaza ile Osman’ın ölümüne neden olmadım. Silah boğuşma esnasında ateşlense ya da ben Osman’ı kasten öldürmüş olsam, kıyafetlerimde kan izi olurdu. Üzerimde herhangi bir kan izi yoktur. Osman ile hiçbir fiziki temasım olmadı. 

Elbiselerine el konulan Mahmud S., sorgusunun ardından sevk edildiği İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından, “Kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.