"Sorularla İslamiyet" köşemizde değerli hocamız İHSAN MUSLU, sizlerden gelecek sorulara cevap verecek, İslamiyet'i daha iyi anlamanıza ve yaşamanıza katkı sağlamaya çalışacak.

Aklınızda ne varsa, cevabınızı öğrenmek istediğiniz her şeyi sayısız öğrenci yetiştiren, Diyanet İşleri İstanbul İl Müftülüğü'nde uzun yıllar Fetva Kurulu Üyeliği yapan hocamız İhsan Muslu'ya sorabilirsiniz.

Sorularınızı "[email protected]" mail adresine gönderebilirsiniz.

İhsan Muslu kimdir?

- 1942 Yılında Amasya Merkez İlçesi Yıkılgan Köyünde doğdu. İlkokul Eğitimi aynı köyde tamamladı.

- 1957-58 yılında İstanbul Çarşamba İsmail Ağa Medresesi'ne kayıt oldu. Bu medresede 500 yakın öğrenci ile birlikte Arapça eğitimi ve zamanın meşhur alimlerinden Mahmut Bayram ve Abdulhalim Akkul hoca efendilerden özel dersler aldı.

- Eğitimin devamı Şam'a gitti, orta ve lise tahsilini Şam İslam Koleji'nde tamamladı.

- Türkiye ve Irak arasında kültürel anlaşma olduğu için Bağdat Üniversitesi İlahiyat ve Edebiyat Fakültesi'nde yüksek eğitimini tamamlayarak 1973 yılında Türkiye’ye döndü.

- Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'ndan muadelet (denklik) aldı.

- Tokat ili Niksar Ortaokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Öğretmeni olarak göreve başladı.

- 1977 görevinden ayrılıp, askere gitti. Erzurum'da vatani görevini tamamladı.

-  Askerlik dönüşü Antalya'nın Manavgat ilçesinde İmam Hatip Lisesinde Meslek Derslerinde Öğretmenlik görevine devam etti 

- 1986 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'na müracaat ederek İstanbul İl Müftülüğünde Memur, daha sonra Eğitim ve Araştırma uzmanı olarak görevine devam etti.

- Diyanet İşleri İstanbul İl Müftülüğünde Fetva Kurulu üyeliğine getirildi uzun yıllar bu mukaddes görevde hizmet verdi 
2001 yılında bu görevinden emekliye ayrıldı.

- 2001-2005 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda okullarında Din Kültürü ve Ahlak dersleri öğretmenliğine devam etti.

- 2005 yılından bu güne 15 yıl aralıksız Ortadoğu Gazetesi'nde “ Huzura Doğru” sayfasını yaptı yüzlerce değerli yazı ve makaleleri mevcuttur. 

- Halen Ortadoğu Gazetesi'nde yazmaya devam etmektedir.