Şubat ayında hayata gözlerini yuman Ülkücü-Milliyetçi camianın unutulmaz sanatçısı Ozan Arif'e anıt mezar yapımı için ilk adım atıldı. Samsun'da açılacak anıt mezar merhumun vefat yıl dönümü olan 13 Şubat'a yetiştirilmeye çalışılıyor. 

Ülkücü camianın efsane sanatçısı Ozan Arif için yapılacak anıt mezar Usta Mimar Ahmet Vefik Alp imzası taşıyacak.

MHP GENEL MERKEZ BİNASINI DA TASARLAMIŞTI

Aynı zamanda MHP Genel Merkez projesini hazırlayan ve 2011 yılında uluslarası mimari ödülüne layık görülen Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp şunları söyledi:

Merhum ülkücü sanat abidemiz Ozan Arif Şirin beyefendinin ebedi istirahatgahını kederli ailesinin takdir ve teveccühleriyle çizmekte olduğum bilgisi doğrudur. Rahmetli Ozan Arif' imiz sadece dava arkadaşım değil, aynı zamanda kader arkadaşımdır. Türk Dünyası'nın ebedi lideri Merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş beyefendinin emanetleri olarak her ne kadar bugün siyasetten uzaklarda ise dek gönüllerinizde küçük bir yerimiz, bir izimiz olduğuna inancım tamdır. Uluslararası ödüllü MHP Genel Merkezi projesini de bendenize emanet eden Başbuğumuza da yakışır bir Anıt Mezar projelendirmek inşallah bendenize nasip olur 
 

GÖVDESİNDE ÜÇ HİLAL KONUŞLANACAK

Merhumun vefat yıl dönümüne yetiştirilmeye çalışılan anıt mezarda dikkat çeken özellikler de bulunuyor. Vefik Alp imzası taşıyan anıt mezarın gövdesinde saz şeklinde derinlemesine bir boşluk bulunmakta. Gövdesinde merhumun milliyetçi kimliğini yansıtan 3 hilal konuşlanmakta. Ozan Arif şiirlerinden birer kıta mezarın yan yüzlerinde yer alıyor. Üst bölümü çevreleyen yatay bant üzerinde tarihteki 16 Türk devletini temsilen kabartma logolar da mevcut.

Editör: Haber Merkezi