Koronavirüs salgını için her gün yeni tedbirler alınıyor. Ancak salgın yine de tüm şiddetiyle sürüyor.

Özellikle İstanbul'da etkisi daha fazla hissedilen koronavirüs için yeni tedbirler geliyor. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre İstanbul’da sokağa çıkma yasağı yaşı 65’ten 60’a inebilir, kısıtlama 18 yaş altını da kapsayabilir. İstanbul’da özel araçlara trafik yasağı da gündemde. Bu yasağın birkaç gün içerisinde başlayabileceği ifade edildi.

Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının ardından İstanbul'da 100 bin kişinin izin için başvurması da şaşkınlık yaratırken, zorunlu işler ve hastalık gibi gerekçelerin dışında seyahat izni verilmediği belirtildi.

Sokağa çıkmayı daha da azaltmak için 65 yaş üstüne konulan sokağa çıkma yasağı yaşını 60’a indirmek planlanıyor. Ayrıca 18 yaşından küçükleri sokağa çıkmasına izin verilmemesi de değerlendirilen seçeneklerden biri.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki ihlallerin vali ve kaymakamlara gönderilen son uyarılardan sonra azaldığı, sokağa çıkma kısıtlamasının yüzde 70 oranında uygulandığı belirtildi.

Üç büyük il içinde kurallara uyma açısından Ankara’nın en başarılı il olduğu, İzmir ve İstanbul’da da yeni önlemlerin oranı artıracağı kaydediliyor.