İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Özel araçlara ve 18 yaş altına da yasak geliyor

Özel araçlara ve 18 yaş altına da yasak geliyor

Koronavirüs salgını tüm şiddetiyle etkisini sürdürürken, İstanbul için yeni yasakların gündemde olduğu belirtildi

Koronavirüs salgını için her gün yeni tedbirler alınıyor. Ancak salgın yine de tüm şiddetiyle sürüyor.

Özellikle İstanbul'da etkisi daha fazla hissedilen koronavirüs için yeni tedbirler geliyor. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre İstanbul’da sokağa çıkma yasağı yaşı 65’ten 60’a inebilir, kısıtlama 18 yaş altını da kapsayabilir. İstanbul’da özel araçlara trafik yasağı da gündemde. Bu yasağın birkaç gün içerisinde başlayabileceği ifade edildi.

Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının ardından İstanbul'da 100 bin kişinin izin için başvurması da şaşkınlık yaratırken, zorunlu işler ve hastalık gibi gerekçelerin dışında seyahat izni verilmediği belirtildi.

Sokağa çıkmayı daha da azaltmak için 65 yaş üstüne konulan sokağa çıkma yasağı yaşını 60’a indirmek planlanıyor. Ayrıca 18 yaşından küçükleri sokağa çıkmasına izin verilmemesi de değerlendirilen seçeneklerden biri.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki ihlallerin vali ve kaymakamlara gönderilen son uyarılardan sonra azaldığı, sokağa çıkma kısıtlamasının yüzde 70 oranında uygulandığı belirtildi.

Üç büyük il içinde kurallara uyma açısından Ankara’nın en başarılı il olduğu, İzmir ve İstanbul’da da yeni önlemlerin oranı artıracağı kaydediliyor.