Koronavirüs için alınan tedbirler çerçevesinde 65 yaş ve üstü kişilerin sokağa çıkması yasaklanmıştı.

Bu karardan sonra polis ekipleri yurt çapında denetimlere başlarken, Antalya'nın Manavgat ilçesinde ilgin bir olay yaşandı.

Manavgat'ta pazarda yaşlı bir kadının satış yaptığını gören ekipler, kimliğini görmek istedi. Adı Cevriye Şen olan kadının yaşının 65 olduğu anlaşıldı.

Yaşlı kadın ise "Ben evde ne yiyeceğim, bana kim bakacak? Kim alışveriş yapacak? Kızım gelince biraz ilerideki evime yürüyerek gideceğim zaten" diye itiraz etti.

Ekiplerin "Seni sokakta yürütmeyiz. Evine kadar ekip arabasıyla bırakacağız" demesi üzerine Cevriye Şen, "Ben yürür giderim. Arabanıza binmem. 3'ten 9'a şart olsun arabanıza binmem. Ver kimliğimi. Vallahi kimliğimi de almam. Varır giderim belediyeye. Belediye başkanının yerini yakarım" dedi. 

Polis memurlarının "Biz seni seviyoruz" demesine rağmen Cevriye Şen, "Siz beni sevmiyorsunuz. Sevseydiniz tezgahımdan beni almazdınız" diye konuştu. Polis ekiplerinin Kovid-19 hastalığının en çok yaşlılar için tehlikeli olduğunu söylemesi üzerine Cevriye Şen, "Bana bir şey olmaz" diye cevap verdi.


Kendisinin aslında 61 yaşında olduğunu ancak dedesinin kimliği alırken 4 yaş büyük yazdırdığını öne süren Cevriye Şen, "Hep o dedemin yüzünden oluyor bu şimdi gideyim, mezar taşını kıracağım. Beni 4 yaş büyük yazdırmış" diye söylendi. Sivil kıyafetli polislerin ikna etmekte zorlandığı Cevriye Şen, gelen resmi ekip otosuna güçlükle bindirilerek evine götürüldü.