Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Enes Sayhan, İl Personel Şube Müdürü’nün eski makam odasında intihar etti.

emniyet kaynaklarının aktardığına göre Sayhan, bir süredir üstleriyle sorun yaşıyordu. İntihar etmeden önce yazdığı notta da yaşadıklarını anlatan Sayhan, “Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz, suç isnatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. ‘Suçsuzum’ dedim 'İnceleyin soruşturma yapın’ dedim dinlemediler. Dosyanın kapağını bile açmadan yıllarca zulmettiler” ifadelerini kullandı.

"MEMURA ZULMEDEN TAKDİR ALIYOR"

Sayhan, yazdığı notta, “Öyle bir dönemdeyiz ki memura zulmeden takdir alıyor” derken nöbet kulübesinde yaşananlara hazmedemediği için kanser olduğunu belirtti. Kanser tedavisi gördüğü sırada bir böbreğimi kaybeden Sayhan, notta ayrıca, “Soruşturma iki yıl sonra bitti aslında dosyada delil yokmuş beraat dediler ama kaybettiğim hiçbir şeyi yerine koymadılar” dedi.

halktv.com.tr'nin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise Sayhan, hakkındaki soruşturması nedeniyle 8 ay açığa alınmış, ardından mesleğe geri dönmüştü. Emniyette, ihraç edildiği birime geri dönülmeme gibi bir prosedür işletildiğini aktaran kaynaklar, “Bir süredir üstleriyle sorun yaşıyordu” ifadelerini kullandı.

SON İKİ GÜNDE 4 POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ

Türkiye'nin birçok ilinde polis memurları, üstlerinden gördükleri mobbingten şikayetçi. Memurlar, EGM'nin konuya duyarsız kaldığını belirtirken son iki günde İstanbul, Ankara, Zonguldak ve Nevşehir'de dört polis memuru intihar etti.

Editör: Haber Merkezi