Fason parfüm üretim prosesi hem parfüm sektörü hem de kendi markasını yaratmak isteyen bireyler ve kurumsal markalar için ayrı bir önem arz ediyor. Doğru bir bakış açısı ile fason üretim yaptırmak isteyen herkes için sektör adına bilmesi gereken birçok nitel ve nicel özellikler bulunuyor.

Kokunun en erken kullanımı, muhtemelen, tanrıları memnun etmek için tütsü tipi bir kokunun yakıldığı Mısır zamanlarına denk gelir. Parfüm kelimesi aslında, "duman yoluyla" anlamına gelen Latince “per fumus” kelimesinden türetilmiştir. 

Fason üretim konusunda bilgi ve deneyime sahip olan Ravive Private Label, kendi parfüm markasını yaratmak isteyen herkes için fason üretim yapmaktadır. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Parfümün Kısa Tarihçesi

Bugüne kadar keşfedilen en eski parfüm, 2003 yılında Kıbrıs’ta bulundu ve 4.000 yaşındaydı. Şaşırtıcı bir şekilde tek bir şişe değildi. Keşif 4.000 yıllık bir parfüm fabrikasıydı! Bu alandan ele geçirilen eserler arasında parfüm şişeleri, karıştırma sürahileri ve imbikler bulunmaktaydı.

Zaman geçtikçe parfüm, Roma, İran ve Arabistan'a da ayak bastı. Erken Romalıların duvarlara ve zeminlere, atlara ve köpeklere parfüm sürdüğü biliniyordu. Mevcut parfüm sektörünün tarihi, ancak 19. yüzyılın sonunda başladığı için nispeten kısadır. O dönemde organik kimya alanında yapılan keşiflerle (örneğin, vanilin endüstriyel üretimi, sentetik misk gelişimi) bağlantılıdır. Bununla birlikte, gerçek devrim daha sonra geldi. 1970'lerde yaygın tüketim çağının girişinde parfüm sektörünün pazarlamaya yaklaşımı kökünden değişti. 

Fason Parfüm Üretimi: Kendi Markanı Nasıl Yaratırsın?

Fason parfüm üretimi ciddi bir sektör haline gelerek, parfüm sektöründe çok ciddi bir talep artışına neden oldu. Sonuç olarak, bir zamanlar incelikli olan kokuları birleştirme sanatı, en son teknolojiler ve en son bilimsel başarılarla temsil edilen tamamen sanayileşmiş bir üretim sürecine dönüştü.

Her ne kadar günümüzde apayrı bir yere sahip olsa da fason dolum teknikleri ve fason üretim teknikleriyle bugün parfüm üretimi, teknolojinin gelişimiyle daha basit ve hızlı bir süreci de beraberinde getirdi. 

Tarihin en ikonik parfümlerinin, en büyük parfüm ustalarının güzel sanatlarına ve bilgi birikimine göre yaratıldığını hepimiz biliyoruz. Benzersiz özel kokular oluşturmanıza hiç gerek yok. Özellikle yaşadığımız bu zamanda. Günümüzde giderek daha fazla marka, marka kimliklerini geliştirmek ve unutulmaz kılmak için koku hafızasından yararlanarak kartvizit olarak kişiselleştirilmiş fason parfüm üretimi yaptırmayı tercih ediyor. 

Parfüm sektöründeki bilgi ve birikimi sayesinde Ravive Private Label, müşterilerine kendi private label parfüm markalarını basit ve hızlı bir şekilde oluşturmaları için en iyi araçları sunar. Fason üretim tesislerinde en güncel teknolojik yaklaşımlar ve en güncel parfüm üretim bilgileriyle markanıza ya da size özel olarak geliştirilmiş fason parfüm üretimi yapar.

Türkiye’nin önde gelen anahtar teslim fason parfüm üretimi yapan firmalarından birisi olan Ravive Private Label, hırslı girişimcilerin kokularını piyasaya sürmelerine yardımcı olma konusunda engin bir tecrübeye sahiptir. 

Parfüm geliştirme ve şişelemeden, fason dolum, fason üretim ve private label paketleme ve siparişlerin yerine getirilmesine kadar her şeyi sizin yapmanıza gerek kalmadan tüm prosesi her aşamasına kadar gerçekleştirir ve isteğinize en uygun fason parfüm üretim sürecini başarıyla tamamlar.
 

Private Label Parfüm Markanızın Değerlerini ve Vizyonunu Anlamak

Bazı şeylerin basit olması gerektiğine inanıyoruz. Bize ilettiğiniz tüm donelerle birlikte vizyonunuzu kendi vizyonumuzmuş gibi tanımlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu şekilde hikayeniz ve markanızın özü hakkında her şeyi öğrenebilir ve fason üretim konusunda nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında bilmek istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. 

Ekibimiz, parfümünüzü piyasaya sürmenin ve planınızın tüm yönlerini anlamanın her adımında size yardımcı olacak uzmanlığa sahiptir. Private Label parfüm üretimi hakkında derin bilgiye sahip ekibimiz size gereken tüm desteği sağlayacaktır. Fason parfüm üretim sürecinin geniş bir tecrübe ve deneyim gerektiren bir iş olduğunu unutmayın.

Fason parfüm üretim süreci; yeterince deneyim ve gerçek bir profesyonellik ile yönetilmesi gereken bir proses, planlama ve strateji üçlemesinin harika bir bileşiminden oluşan bir iş disiplini gerektirir.

Ravive Private Label olarak fason üretim için gereken tüm aşamalarda yanınızda olacak, ihtiyaçlarınızı ve tüm yapılması gerekenler listesini sizler için tamamlayacağız. Bu yüzden private label bir parfüm markası oluşturmak için markanın perspektifinin önemi bu noktada unutulmamalıdır.
 

Editör: Haber Merkezi