Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Prof. Dr. Ercan, "Hiç beklenmedik bir yerde oluşan bu deprem, bir ana depremdir. Daha büyüğü olmaz ama artçılar devam edecektir. Korku ve telaşa gerek yok" dedi.

Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Sözcü'ye konuşan Prof. Dr. Ercan, "Hiç beklenmedik bir yerde oluşan bu deprem, bir ana depremdir. Daha büyüğü olmaz ama artçılar devam edecektir. Korku ve telaşa gerek yok" dedi.

2022'ye kadar süreck

Bu depremin Antalya için sürpriz bir deprem olduğunu sözlerine ekleyen Ercan, şu ifadeleri kullandı;

"2018 ile 2021 arası deprem yılı olacak demiştim ama doğrusu 2020'de bu kadar deprem olacağını tahmin etmemiştim. Şu ana kadar 7 deprem oldu. Böyle bir şey görülmedi.

Depremler 2022'ye kadar sürecek. Şu anda hiç deprem olmayan, 100-150 yılda bir deprem olan Siirt'te bile deprem oldu. Antalya'da bu büyüklükte bir deprem son yıllarda hiç görülmedi. Bu akıllara zarar."

Editör: Haber Merkezi