Türkiye'nin önde gelen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uzmanlarından olan Prof. Dr. Cemile Öztın Öğün, yakalandığı koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Konya Şubesi'nin başkanı da olan Prof. Dr. Cemile Öztın Öğün'ün cenazesi çarşamba günü öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yazır Mezarlığında toprağa verilecek.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Çok üzgünüm, sınıf arkadaşımız Cemile’yi #COVID19 nedeniyle yitirmişiz… Çok erken bir kayıp oldu, ailesine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Cemile Öztin Öğün kimdir?

- Adana’da 1965 yılında doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Tarsus'ta tamamladı.

- Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini 1988 yılında bitirdi.

- Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Ekim-1995 tarihinde 1. Anestezi kliniğinde başasistan olarak göreve başladı. Yaklaşık üç yıllık süreçte özellikle Yoğun bakım ve kanserli hastalarda ağrı ve genel algoloji üzerine çalıştı. Bu görevi 1998 yılına kadar sürdürdü.

- Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Haziran 1998 yılında Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. Doçentlik ünvanını 16 Nisan 2004 tarihinde aldı. 2010 yılında profesörlük unvan ve kadrosunu aldı. Yoğun bakım yan dalında üst ihtisas göstergesi olan diplomasını 2015 yılında sağlık bakanlığı onaylı olarak elde etti.

- Asistanlık döneminde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD ‘de ihtisas yaparken Anabilim dalındaki öğretim üyelerinden ve akupunktur polikliniğinde akupunktur eğitimi alarak başladı. Sağlık Bakanlığı onaylı olarak ise 2013 yılında Yeditepe Üniversitesinde akupunktur sertifika programını tamamladı. Aynı yıl Münih Üniversitesi öğretim üyelerince verilen beslenme hekimliği sertifasyonuna katıldı.

- 2014 yılında Çin’de Pekin Devlet Üniversitesinde Akupunktur ve geleneksel Çin tıbbında nörolojik hastalıklarda ağrılı durumlarda ileri akupunktur eğitimi aldı. 2014 yılında proloterapi eğitimine başlayıp 2015 yılında tamamladı. O süreden beri aktif olarak proloretapi ve nöroproloterapi uygulamaktaydı.

- 2014 yılı eylül ayında Martha Lucas phd yönetiminde (USA) Geleneksel Çin tıbbında fitoterapi nabızdan teşhis ileri akupunktur protokolleri ve kozmetik akupunktur eğitimini aldı.

- 2014 yılından başlamak üzere önce Rus Biyokimya Profesörü Dr. İgor Bordorenko daha sonra Biyokimya ve Epigenetik Uzmanı Chriss Alltis Smith Phd Md öğreticiliğinde uygulamalı kineziyoloji (applied kinesiology) eğitimleri aldı. 

- 2015 yılında Üsküdar Üniversitesinde yeniden ayrı bir süreçte yine kupa eğitimini tamamladı. Ardından YBU üniversitesi bünyesinde Sağlık bakanlığı onaylı olarak kupa eğitimini 2016 yılı sonunda tamamlayarak sertifikasını aldı. 

- Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde Sağlık Bakanlığı onaylı olarak ozonterapi sertifikasyon programını 2016 yılı kasım ayında tamamladı. Ozonterapi uygulamalarını her türlü ozon uygulama tekniğini kullanarak aktif olarak sürdürmekteydi.
 
- 2015 yılında Nörolog Dr. Natasha Camppell’in yönetiminde GAPS sertifikasyon programına katılarak Türkiye’deki GAPS diyeti ve bağlantılı bağırsak tedavilerini uygulayan ilk GAPS sertifikalı hekimlerden biri oldu.

- Bu arada pek çok prp ve kök hücre uygulamaları eğitimlerine katıldı. 2015 yılından bu yana pek çok mezoterapi uygulama eğitimine katıldı. Aktif olarak prp kök hücre uygulamaları yapmaktaydı.

- Ayrıca 2016 Eylül ayında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Gebze yerleşkesinde ilk ve tek seferlik gerçekleştirilen iv yüksek doz C vitamini ve parenteral turmeric uygulama eğitimine katılarak bu tedavileri uygulama hakkını kazandı. TÜBİTAK’tan ilgili konuda uygulama yapabilme sertifikası aldı. Yüksek doz c vitaminini İv uygulamalarını kullanmaktaydı.

- 2014 ile 2019 yılları arasında hem yurt dışı hem yurt içi botoks dolgu pdö prp dolgu parenteral ve lokal uygulamalı antiaging eğitimlerine katıldı.

- 2017 yılının ilk aylarından beri Rafael Nogier öğreticiliğinde ileri aürukuloterpi eğitimleri almaktaydı. Vücut akupunkturunu Çin ve Uygur teknikleriyle; kulak akupunkturunu yoğun olarak Nogier teknik ve Çin teknikleriyle harmanlayarak kullanabilmekteydi..

- Aynı zamanda 2019 yılı süresince yamamato skalp akupunktur ve pek çok mikrosistem akupunkturu üzerine ve ileri TCM üzerine eğitim aldı.
- İlk Ulusal GETAT kongresinde PRP ve kök hücre sunumunu gerçekleştirdi.

- Yeditepe Üniversitesi bünyesinde akupunktur sertifikasyon programını ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde ozonterapi, kupa ve proloterapi, homeopati ve mezoterapi sertifikasyon programlarını ve Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde fitoterapi sertifika programını tamamladı. 

-  Prof. Dr. Cemile Öztın Öğün’ün 2 çocuk annesiydi ve iyi derecede İngilizce bilmekteydi.

Editör: Haber Merkezi