Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu'nun koronavirüse yakalandığı ve bu nedenle hayatını kaybettiği belirtildi.

İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1989 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarından, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı üyemiz Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu’nu 15 Mart 2021 tarihinde Covid-19 sebebiyle kaybettik. Acımız büyük. Değerli meslektaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının büyük acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz." 

Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu kimdir?

- Tıp eğitimini Amerika Birleşik Devlet’lerinde Baylor College of Medicine ile Cleveland Clinic Foundation'da tamamladı. 

- Türkiye’ye dönerek Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 

- 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde Doçent ünvanını aldıktan sonra, önce Medical Park Göztepe ve sonrasında da Kolan Grubu’na ait iki hastanede birden çalıştı. 

- 2017 yılında Profesör oldu. 

- 2020 yılında, hastane ve akademik çalışmalarına devam etmek için Biruni Üniversitesi Hastanesi ve Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başladı.