Akşam saatlerinde Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları hala devam ederken deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün Karlıova için ikazlarda bulunduğu çğrenildi. Görür'ün Bingöl Karlıova'da bir depremin olacağına dair yaptığı konuşma bugün yaşanan depremin ardından internet üzerinde en çok araştırılan konuların arasında girdi.

Bingöl Karlıova'ya dikkat çekmişti

Profesör Doktor Naci Görür, daha önce Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremi katıldığı bir canlı yayında önceden bilmiş, daha sonra farklı noktalar için de uyarılarda bulunmuştu. Görür'ün uyarıda bulunduğu bir başka yer ise Bingöl Karlıova idi. Görür, DHA'ya verdiği röportajda, "Bingöl Karlıova'ya doğru, Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz veya Adıyaman Malatya yöresi ve Maraş'a doğru olan kesimlere özenli olmak lazım" demişti. 

Ayrıca Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında ise Kahramanmaraş yöresinin ciddi risk altında olduğunu söylemiş bu bölgede uzun zamandır her hangi bir depremin meydana gelmediğini ifade etmişti. 

Editör: Haber Merkezi