Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan,  koronavirüs tedavisi gören ve yoğun bakımda bulunan Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Özkan şu ifadeleri kullandı:

- Başkanımız şu anda hala yoğun bakımda ve makineye bağlı şekilde. Akciğerinde ciddi sıkıntılar var. Akciğeri toparlamaya çalışıyoruz.

- Kovid negatif olduğu için şu anda yapılan tedaviler daha çok akciğeri destekleme tedavileri. Başka enfeksiyonları var. O enfeksiyonları da tedavi ediliyor. Başkan Böcek’in astım ve şeker gibi ek hastalıkları da var.

- Bunlarla savaşmak çok da kolay değil. Yoğun bakımda makineye bağlı bir hastanın enfeksiyon riski de olduğu zaman işler biraz daha sarpa sarıyor. Hastaya antibiyotik veriliyor ama antibiyotiğin de başka organlara etkisi oluyor. Tüm bunları öngörmek çok kolay olmadığı için çok iyi ya da çok kötü demek doğru değil. 

- Ancak şunu söyleyebilirim ilk geldiği güne nazaran daha iyi ama hala kritik süreç devam ediyor. Çoklu organ yetmezliği, akciğer nakli söz konusu değil.