Damadı Suat Mertoğlu, AA muhabirine, yaklaşık 3 yıldır kanser tedavisi gören 76 yaşındaki Prof. Dr. Küçük'ün, tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini söyledi.

Mertoğlu, Prof. Dr. Küçük için Fatih Camisi'nde bugün ikindi vaktinde cenaze namazı kılınacağını belirtti.

Küçük, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık ve öğretim üyeliğiyle, Din İşleri Yüksek Kurulu ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) başkanlığı yapmıştı.

Birçok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşunun hem kuruculuğunu yapan hem de buralarda üye olarak görev alan Küçük, yurt içi ve yurt dışında sempozyumlara katıldı, çok sayıda kitap ile akademik çalışmaya imza attı. Küçük, ilmi çalışmalarının yanı sıra binlerce öğrenci yetiştirdi.

Raşit Küçük KİMDİR?

1947 yılında Antalya'da doğan Prof. Dr. Raşit Küçük, 1966’da Antalya İmam-Hatip Okulu’ndan, 1970’de Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Küçük, 1975 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Hadis ve İslam Ahlakı öğretim görevliliğine atandı, 1981 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne geçti. 1979 senesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde başladığı doktora çalışmasını, 1983 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.

“Kur’an ve Sünnette Sevgi Kavramı-Özellikle Allah Sevgisi-” çalışması, “Sevgi Medeniyeti” adıyla kitaplaştırıldı ve 1990 yılında yayımlandı. Eser, aynı yıl, Türkiye Yazarlar Birliği’nin fikir dalında Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

1997 senesinde doçent, 2003’de profesör oldu.

Prof. Dr. Küçük, 2011-2014 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevinde yer aldı. Sonrasında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanlığı görevini üstlendi.

Editör: Haber Merkezi