CV, iş hayatına atılmak için ilk yapılması gerekenler arasında yer alır. Doğru öğrenci özgeçmişi ise mutlu iş hayatını getirir. 

İlk gözlem her zaman önemlidir. Kişi hakkında fikir sahibi olmaya yardımcı olur. Bu da güvenirliliği sağlar. İş dünyasında ilk gözlem, özgeçmişten başlar. CV, ne kadar doluysa güvenilirlik o kadar artar. Özgeçmişin dikkat çekici olması için bazı kriterler bulunur. Öğrenci özgeçmiş örnekleri, bu konuda yol gösterir. 

Öğrenci Özgeçmişi Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öğrenci özgeçmişi, belli kurallar çerçevesinde hazırlanmalıdır. Aksi takdirde ne kadar dolu olursa olsun dikkat çekmez. Öğrenci özgeçmişi hazırlarken;

  • Kişisel bilgilerin doğru girilmesi,
  • İş dünyasına katkı sağlayacak iyi huyların not düşülmesi,
  • Eğitim bilgilerinin yazılması,
  • Uzmanlık alanıyla ilgili alınan sertifikaların ve kursların eklenmesi,
  • Bilgisayar konusunda edilen teknik bilgilerin yazılması,
  • Varsa iş deneyiminin eklenmesi gerekir.

Her kriter, oldukça önemlidir. İşveren, bu unsurlara bakarak kişinin öğrenciliği ve çalışkanlığı hakkında bilgi sahibi olur. Öğrenci özgeçmiş örnekleri, bunların önemini gösteren görsellerdir. 

Öğrenci Özgeçmişlerini Dikkat Çekici Kılacak İpuçları

Öğrencilik döneminde ders çalışmak dışında, kulüplerde aktif rol oynamak ve deneyim kazanmak, iş dünyasında bir adım önde olmayı sağlar. İşverenler, kişinin çalışkan olduğunu özgeçmişte kolaylıkla görebilir. Ayrıca çalışkanlığının yanında gelişime açık olması da firma da azimle çalışacağının ipuçlarını verir. 

Mezuniyet sonrasında öğrencilerin iş başvurusu yaparken sıkıntı çektikleri noktaların başında tecrübe gelir. Başvuru şartları arasında genellikle en az 2 yıl deneyim şartı konulur. Öğrenciler, eğitim sürecinde ilgi alanlarına göre bir işte çalışırlarsa deneyim kazanmış olurlar. 

Öğrenci özgeçmişinin dolu gözükmesi için bilgilerin doğru yazılmaması, iş dünyasında sıkıntıların yaşanmasına neden olur. Dürüstlük, dikkat edilen bir husustur. Öğrencilik dönemi, gelişim odaklı geçirildiği zaman özgeçmiş oldukça kaliteli olacaktır.

Örnek Öğrenci Özgeçmişlerinin Avantajları

Öğrenci özgeçmiş örnekleri, konu hakkında fikir edinmeyi sağlar. Böylelikle özgeçmiş doldurmaya nereden başlanacağı görülebilir. Ancak örnekler, taklit edilmemelidir. Yol gösterici olarak düşünülmeli, bilgiler özgün olarak yazılmalıdır.

Bu hususlara dikkat edildiğinde öğrenci özgeçmişi, işverenler tarafından dikkat çekecek ve iş dünyasında bir adım önde olmayı sağlayacaktır.
 

Editör: Haber Merkezi