Büyük markalara sosyal medya danışmanlığı yapan Rıdvan & Pear, başarılı çalışmalarını anlattı. Markanın sahibi ve yöneticisi olan Rıdvan Pear, kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen sosyal medya platformu İnstagram ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnstagram hesaplarının nasıl hacklendiğinin ve spam olarak algılanıp kapatıldığının bilgilerini veren yazılım uzmanı, tüm sosyal medya kullanıcılarını uyardı.

Instagram Hesabınız Kapansın İstemiyorsanız Bunlara Dikkat Edin!

Dünyada en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alan İnstagram’ın tüm politikalarına hakim olan Rıdvan Pear, kullanıcıları uyardı. Yazılım uzmanı, hesabının ele geçirilmesini ve kapanmasını istemeyen kullanıcılara bilgiler verdi. Rıdvan Pear, “İnstagram kullanıcılarını anlamakta zorluk çekiyorum. Sürekli İnstagram’a ait olmayan platformları kullanıyorlar. Bu platformlara şifrelerini ve erişim bilgilierini veriyorlar. Bu sayede hesaplar deşifre olmuş oluyor” açıklamalarında bulundu. Yazılım uzman Pear, “İnstagram’ın algoritmaları bu hesapları “fake” dediğimiz, yani gerçek olmayan kullanıcı olarak tespit ediyor. Yapay zeka bunu topluluk kurallarına aykırı olarak gördüğü için, hesapları otomatik olarak kapatıyor” şeklinde konuştu. Kullanıcıların ise suçu İnstagram’da aradıklarını söyleyen Rıdvan Pear, “Kullanıcıların suçu kendilerinde değil de milyar dolarlar kazanan bir sosyal medya platformunda aramaları çok ilginç. Böyle bir hatanın ya da güvenlik açığının olması mümkün mü?” ifadelerini kullandı. Bu durumdan muzdarip danışanları olduğunu ve kendisinden yardım istediklerini anlatan Rıdvan Pear, “Üniversite öğrencisi, doktor, avukat gibi bilinçli kişilerden böyle destek talepleri almak beni üzüyor. Umuyorum ki sosyal medya kullanımı konusunda daha bilinçli bir hal alırız” şeklinde konuştu.

Rıdvan & Pear Uluslararası Yazılım ve Dijital Platform Danışmanlığı Yapıyor

Rıdvan Pear, dijital pazarlama, sosyal medya danışmanlığı ve siber güvenlik alanlarında kullanıcılara hizmet vermekte. Pear, “Uluslararası ölçekte pek çok büyük markanın danışmanlığı yapıyoruz. Bunun yanı sıra özellikle siber güvenlik alanında başarılı çalışmalarım var. Bu sayede hem yurt içinde, hem de yurt dışında siber terör örgütlerine ve bilgisayar korsanlarına göz açtırmıyoruz” ifadelerini kullandı. 4 farklı dil bildiğini söyleyen Rıdvan Pear, “Bu sayede çoğu ülkedeki danışanıma, doğrudan hizmet verebiliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi