Aksaray'da ismini vermeyen yardımsever 2 kadın, bir bakkala gelerek veresiye defterindeki yaklaşık 150 ila 200 kişinin 35 bin lira borcunu ödeyip ayrıldı. Bakkal Kadir Elçi, "İstanbul'da bakkallarda borç defterini ödeyip, vatandaşa içinde para olan zarfları dağıtan 'Robin Hood' adını verdikleri yardımseveri duymuştuk. Bir benzerini de burada biz yaşadık" dedi.

200 kişinin borcunu ödediler

Elçi’ye Aksaraylı olduklarını ancak yurt dışında yaşadıklarını yardımda bulunmak içinde veresiye defterindeki kişilerin borçlarını ödemek istediklerini söyledi. Elçi de veresiye defterinde 150 ila 200 kişinin borcunun bulunduğunu, hatta aralarında 2 yıllık birikmiş borçluların da olduğunu söyledi.

İki kadın veresiye defterindeki 35 bin lira borcu ödeyip ayrıldı. Borçlarının ödendiğini duyan mahalle sakinleri ise mutlu oldu.

'Hem milleti hem beni kurtardı'

İstanbul’daki ‘Robin Hood’ olayının bir benzerinin yaşandığını belirten Kadir Elçi, şunları söyledi:

Dün iki kadın içeri girdi. Biri direk veresiye defterini açmamı istedi ve tüm borçları kapatacağını söyledi. Açtım ve 35 bin lirayı nakit ödediler. Ben bu kadınları daha önce mahallede hiç görmedim. Hem milleti hem de beni kurtardı. Birçok kişi tekrar bakkala gelince borcun yok diyorum ve çok şaşırıyorum. İstanbul’da bakkallarda borç defterini ödeyip, vatandaşa içinde para olan zarfları dağıtan ‘Robin Hood’ adını verdikleri yardımseveri duymuştuk. Bir benzerini de burada biz yaşadık."

Editör: Haber Merkezi