İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 9 hastadan ameliyat tarihinin öne çekilmesi için 40 bin 200 lira aldıkları iddiasıyla yapılan operasyonda tutuklanan Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura ve CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın da aralarında bulunduğu 3 şüphelinin emniyette verdiği ifadesi ortaya çıktı. Rüşvet almak istedikleri iddia edilen hastanın oğlu ise yaşanan süreci anlattı.

Didem Bozbura (51) emniyetteki ifadesinde ev hanımı olduğunu kaydederek, "2016 yılından beri eşim Mazhar Alp Bozbura adına kayıtlı olan telefona kendisine yardımcı olmak için cevap veriyorum. Bu telefon numarasını arayan şahıslar genellikle eşimin eski hastalarıdır. Bu telefon numarasını daha önce eşimin asistanı olan Seher isimli kişi kullanıyordu. Ben eşime yardımcı olmak için telefonlara cevap verirken, arayanlar genellikle beni Seher zannediyorlardı. Ben arayan kişilere eşi olduğunu söylemekten utandığım için bu hastalar arasında Seher olarak bilindim. Yasin Şimşek isimli şahsı ikametimin bulunduğu mahalleden tanıyorum. Bu şahıs uzun zamandır alışveriş işlerimizde yardımcı olur. Bunun karşılığında kendisine harçlık verirdik ancak yılbaşına yakın eşim Mazhar Alp ayağından rahatsızlandı. Yasin Şimşek'e eşime yardımcı olsun diye aylık 3000 TL maaş verdik. Yasin isimli kişi de eşimle birlikte kaldığımız evin anahtarı yoktur. Eşimin Çapa hastanesinde bulunan odasının anahtarı olup olmadığını bilmiyorum " şeklinde konuştu. 

"YASİN ŞİMŞEK'İN HASTA YAKINLARINDAN NEDEN PARA ALDIĞINI BİLMİYORUM"

Şüpheli Didem Bozbura ifadesinin devamında olay gününü anlatarak, "7 Şubat 2020 günü hatırladığım kadarıyla gece saatlerinde evimize polisler geldi. Polis merkezine götürüldük, bana suçlamalar hakkında bilgiler verildi. Yasin Şimşek'in hasta yakınlarından neden para aldığını bilmiyorum. Kesinlikle daha önce bana hasta yakınlarından para alıp vermedi. Şahsın eşime para verip vermediğini bilmiyorum. Fakat eşime para verseydi, eşim bana söylerdi diye düşünüyorum. Ben kesinlikle Yasin isimli şahıstan bu bahsettiğiniz olayda da para almadım. Ben şikayetçilerden yasa dışı ya da bıçak parası adı altında para istemedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

"EŞİM İŞİMLE İLGİLİ HERHANGİ BİR ŞEYE KARIŞMAZ"

Eşinin çalıştığı hastaneye gelmediğini öne süren Bozbura, eşinin kendi görevi olan konulara müdahil olmadığını kaydetti. Önceki görev yeri olan Şişli ilçesinde muayenehanede Seher isimli bir şahsın yanında asistan olarak çalıştığını dile getiren Bozbura, "Hastalarım asistanımın kullanımında bulunan numarayı aradıklarında eşim Didem cevap verirdi. Hastalarım eşimi Seher isimli şahıs zannederlerdi fakat eşimin telefona cevap vermesinin sebebi arayanın kim olduğunu bilmemesidir. Yoksa işimle ilgili herhangi bir şeye karışmaz" dedi.

"BEN DİDEM BOZBURA'NIN SÖYLEDİKLERİ DOĞRULTUSUNDA ŞAHISLARDAN PARA ALIRIM"

Şüpheli Yasin Şimşek (52) ise çalışmadığını ve birlikte gözaltına alındığı Didem Bozbura'nın getir götür işini yaparak çalıştığını kaydetti. Şimşek, Tıp Fakültesi hastanesinde çalışmadığını öne sürerek," Saydığınız müştekilerden hiçbirini tanımıyorum" dedi. Ali E., ve Nuray A., isimli iki şikayetçinin Şimşek'e toplam 10 bin lira verdikleri iddialarına cevap veren Şimşek "Ben Didem Bozbura'nın söyledikleri doğrultusunda şahıslara gider para alırdım. Parayı da Didem'e veririm, hiçbir şahsı tanımam ve bilmem. Bazen de almış olduğum parayı Bozbura'nın talimatı doğrultusunda pırlantacıya bırakırdım. Bazen de hesap üzerinden pırlantacıya para gönderirdim. Ben kimseden para almıyorum, aracılık etmiyorum. Sadece Didem Bozbura ve Mazhar Alp Bozbura'nın yanında getir götür işlerinde çalışıyorum" şeklinde konuştu.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ: "ARKADAŞIM DOKTORUN PARA TALEP ETTİĞİNİ SÖYLEDİ"

İstanbul Tıp Fakültesi'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Tekin K. ise olaya ilişkin olarak emniyette verdiği ifadede " Semtten tanıdığım ve arkadaşım olan Safiye Ü. isimli kişi beni cep telefonundan arayarak annesinin çalıştığım hastanede tedavi gördüğünü, annesinin ameliyat olması için Metin K. isimli doktor adına para talep edildiğini söyledi. Ben de Metin K. isimli doktoru tanıdığımı ve bu konuda kendisiyle görüşeceğimi söyledim. Ertesinde Genel Cerrahi bölümüne çalışan Dr. Metin K'nin yanına gittim, durumu kendisine izah ederek kendisinin adına bir hasta yakınından 8 bin 500 TL ameliyat parasının talep edildiğini söylediğimde, kendisi de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, kimseden ameliyat parası talep etmediğini söyledi. Dr. Metin K'nin avukatı aracılığıyla hastadan para talep eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu öğrendim. Yasin Şimşek isimli şahsı tanımıyorum ama olayların ertesinde arkadaşım Safiye Ü.'den para talep eden kişinin bu kişi olduğunu öğrendim" dedi.

Editör: Haber Merkezi