Birgün'den Arda Özarda'nın haberine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Euroclean temizlik şirketine bağlı olarak çalışan 400 işçi yeni sözleşmelerinin bittiği ve yeni projede çalıştırılacakları söylenerek işten çıkartıldı. İşten çıkartılan 400 personel ise yeni proje ile ilgili herhangi bir bilgi alamadıkları ve tazminatlarını istedikleri belirtildi. Temizlik işçileri haklarını aramak için işçi mahkemesine başvuracaklar. İstanbul Kartal 27. Noterliğinde buluşan bir grup işçi, avukata vekâlet vererek işçi mahkemesine başvuracaklar. 

"Projeden kesinlikle bahsedilmiyor"

İsmini vermek istemeyen bir işçi, “Bizler sözleşmelerimiz bittiği gerekçesi ile işten çıkarılıyoruz. Madem işten çıkarılıyoruz tazminatlarımızı versinler. Biz tazminat hakkımızı isteyince yeni proje var orada çalışacaksınız diyorlar. Ama projeden kesinlikle bahsetmiyorlar. Bu proje belki 3 ay sonra olacak belki 5 ay sonra bu süreçte bizler nasıl geçineceğiz” diye konuştu.

"Belge imzalatmak istiyorlar"

Diğer bir işçi ise, “Biz Sabiha Gökçen Havaalanında çalışan temizlik görevlileriyiz. Bizler işten çıkarıldık. Tazminatlarımız ödenmedi ve bize bir belge imzalatmak istiyorlar. Bizde bu belgeyi imzalamıyoruz. Avukata vekâlet vererek işçi mahkemesine başvuracağız. Bu süreçte bizi burada toplanmak zorunda bırakanlar utansın” dedi.

İşten atılan bir diğer işçi de, "Ben burada bir tane eldiven için yalvarıyordum. Onlar senin ücretine göz koyan kişiler!" diyerek tepki gösterdi.