Sabah'tan Ali Faik Atay'ın haberine göre; restore edilerek 2021 yılının Kasım ayında halkın hizmetine sunulan Safranbolu Belediyesine ait Aslanlar mevkiinde ki sosyal tesislerde bu akşam iftar yapan çoğunluğunu fırıncı esnafının oluşturduğu bir grup ile bir aile yemeğinde buluşan doktor ve avukatlardan oluşan başka bir gruptan yaklaşık 40 kişi gece saatlerinde mide bulantısı ishal ve mide ağrısı nedeniyle Safranbolu Devlet Hastanesi başvurdu. Tedavi altına alınan vatandaşların bir kısmına serum tedavisi uygulanırken bazılarının ise ayakta tedavi edilirken, bazı hastalarda gözlem amaçlı müşahede odasında tedaviye alındılar.

Safranbolu'da daha önceki Belediye yönetimi sırasında SAKEM (Safranbolu Eğitim ve Kültür Merkezi) olarak özellikle kadınlara eğitim ve beceri kurslarının verildiği bina restore edilerek 2021 nin Kasım ayında belediye yönetimin gelir getirmesi amacıyla Belediye sosyal tesisler olarak Halkın hizmetine sunulmuştu. İftarda patates püreli rosto yemeği olduğu öğrenildi. Konu üzerine hem Belediye hem de Sağlık Müdürlüğü yemeklerde numune aldılar.

Gıda zehirlenmesi yaşayan çoğunluğunun fırıncı esnafının olduğu, aralarında Belediye Başkanı Eli Köse, bazı belediye personeli ve CHP ilçe Başkanı Bahtiyar Yaşar'da bulunduğu öğrenilirken, şu ana kadar hayati tehlikesi bulunan kişinin olmadığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi