Ülkücülerin sembol isimlerin sanatçı Arif Şirin, 13 Şubat 2019'da hayatını kaybetti. Ölümünün birinci yıl dönümünde sanatçı için sevenleri tarafından bir anma programı yapıldı. Kıranköy Mezarlığı'nda yapılan anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla başladı. Türk bayrağı ile örtülü mezarı başında merhum ozanın sevenleri bir araya geldi. Programda merhumun eşi Süheyla Şirin, oğlu Mehmet Alp Şirin ve yakınları da hazır bulundu. Tilavet sonrasında kurdele kesimi ile MHP Genel Merkez binasının da çizimini yapan ve dünyaca ünlü projeleri bulunan mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in tasarladığı anıt mezarın kurdelesi kesildi.

'Kalbimizde yaşayacaktır'

Mezarlıktaki anma töreninde konuşan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Davamızın sesini sadece Türkiye'ye değil Türk dünyasına hatta bütün dünyaya eserleriyle sanatıyla duyuran Arif Şirin unutulmayacak, kalbimizde bizimle yaşayacaktır" dedi.

Konuşmanın sonrasında anma programı, panelle devam etti. Bir otelin konferans salonunda yapılan panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Arif Şirin'in hayatının anlatıldığı bir video gösterildi. Akabinde oğlu Mehmet Alp Şirin bir konuşma yaptı. 

Oğlu gözyaşlarına hakim olamadı

Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Mehmet Alp Şirin, "Bir sene önce bu acıyı yaşadık. Ondan sonra bir şekilde bu acıyla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyordu. Ben şunu anladım: Yokluğa alışılmıyor ama her gün bu acıyı çekmeye insan alışmıyor ama öğreniyor" sözlerini kullandı.