Sakarya şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafede bulunan Sapanca, Türkiye’nin en çok ilgi gören ilçelerinden biridir. Adeta bir doğa tatili cenneti olan Sapanca gezilecek yerler bakımından çok zengindir. Sapanca’da yapılacak aktiviteler de son derece çeşitlidir. Sakarya Sapanca araç kiralama hizmeti sayesinde yalnızca şehir içinden değil aynı zamanda farklı şehirlerden ziyaretçilerin de uğrak noktası olmayı başarmıştır. Rent Go araç kiralama hizmetinden faydalanan kişiler büyüleyici doğa manzaralarıyla akılları baştan alması garanti Sapanca’yı doyasıya keşfedebilmektedir.

Rent Go sektörünün lider araç kiralama şirketi olarak müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte, farklı marka ve modellerden oluşan geniş bir araç filosuna sahiptir. Siz de Rent Go Rent a Car ile iletişime geçerek bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun araçları kiralama, böylece Sapanca’nın tarihi ve doğal güzelliklerini hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde keşfetme avantajından yararlanabilirsiniz.

Sapanca’nın Tadı Rent Go Araba Kiralama Hizmetiyle Çıkar

Sapanca doğal güzellikler söz konusu olduğunda keşfedilmesi gereken pek çok hazineye sahiptir. Üstelik yalnızca yaz tatilleri ve doğa tatilleri için değil kış tatilleri için de keyifli zamanlar vadeden ilçelerimizden biridir.

Marmara Bölgesi’nin en gözde kış tatili merkezlerinden biri olan Kartepe Kayak Merkezi Sapanca’ya yalnızca 25 kilometre mesafededir. Rent Go araba kiralama hizmetlerinden yararlanarak ve kış aylarının hava koşullarında konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlayacak marka ve model araçlar tercih edilerek Kartepe Kayak Merkezi’ne kolayca ulaşılabilir.

Deniz seviyesinden 1600 metre yüksekliğe sahip olan ve 42 km ile Türkiye’nin en uzun pistinin yer aldığı Kartepe Kayak Merkezi Sapanca’da turistik mekanlar açısından en cezbedici bölgelerin başında gelir. Kartepe Kayak Merkezi keyifli bir kış tatili için kaliteli otellere ve restoranlara sahiptir. Her yaş grubundan tatilcinin kayak ve snowboard alma imkânı da bulunur.

Sapanca’da turistik mekanlar son derece fazladır ve Maşukiye yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği lokasyonlardan biridir. Dere kenarına konumlanmış balık restoranlarıyla Maşukiye yılın her ayı büyük bir ziyaretçi akınıyla karşı karşıyadır. Beldedeki seyir teraslarından İzmit Körfezi’nin ve Sapanca Gölü’nün panoramik manzaralarını izlemek mümkündür.

Sapanca Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Keşfedilmeyi Bekliyor

Doğal güzellikleri kadar Sapanca tarihi güzellikler ile de ön plandadır. Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüze kadar varlığını sürdüren ender eserlerden biri olan Justinianos Köprüsü’yle ilçe merkezi arasında 30 dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesi vardır. 365 metre uzunluğundaki ve 12 kemerli köprü çarpıcı manzarasıyla göz doldurur.

Sapanca Gölü yerli ve yabancı doğa tutkunlarının buluşma noktalarından biridir. Çevresinde bungalov oteller, mesire alanları, doğa otelleri ve çam ormanları içinde uzun yürüyüş yolları vardır. Turizm açısından son derece gelişmiş olan Sapanca Gölü araç kiralama hizmetiyle kolayca gidilip doyasıya keşfedilmesi gereken lokasyonların başında gelir.

Acarlar Longozu da Sapanca’ya gidenlerin görmeden dönmemesi gereken yerlerden biridir. Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanı olan Acarlar Longozu Sapanca merkezine 1 saat mesafededir.

Yuvacık Barajı 10 km uzunluğunda zorlu yürüyüş parkurlarına sahiptir. Bu sayede Marmara Bölgesi’nin en popüler yürüyüş rotalarından biri olma özelliğini taşır. Yaz aylarında barajda kanoyla gezmek, sandalla balık avlamak gibi farklı deneyimler yaşamak da mümkündür.

550 hektardan büyük bir yeşil alan olan Karagöl Yaylası deniz seviyesinden yaklaşık 1200 metre yükseklikte bulunur. Sapanca yayla turlarının ve doğa gezilerinin en önemli adreslerinden biridir. Tertemiz havasının yanı sıra şifalı kaynak sularıyla da çok popülerdir.

Editör: Haber Merkezi