Geçen pazartesi günü Emily Rodgers, evinin arka bahçesinde gördüğü karşısında şaşkına döndü. Rodgers'ın açıklaması şu şekilde: "Gerçekten hareket edemedi. Bacaklarını sürüklüyordu, titriyordu ve ayakta durmakta zorlanıyordu. Onunla ilgili bir sorun olduğunu kesin olarak söyleyebilirdiniz." 

Rakunu birkaç saat izledikten sonra Rodgers, belediye ekiplerini aradı ve çalışanlar hayvanı uzaklaştırmaya geldi.

Dün ise Julie Fong adında biri de benzer bir deneyim yaşadı. "Güvertenin altında sarhoş bir rakun vardı." dedi. Fong, kocasının o gün bir yolda tökezleyip evlerinin arkasındaki bir çitin üzerinde duran bir rakun gördüğünü söyledi.

SEBEP FERMENTE MEYVELER OLABİLİR

Carleton Üniversitesi'nden bir biyoloji profesörü olan Michael Runtz'a göre, meyvelerin meyvelerini daha fazla çekiyorlardı.

Runtz, bu yıl bölgedeki ağaçlardan düşen meyvelerin bol olduğunu, meyvelerin bir kısmının ısı altında fermente olmuş olabileceğini ve hayvanların bu fermente meyveyi yiyerek mayışabileceklerini söyledi.

Runtz, "Onlara kahve vermeye ve ayılmalarını sağlamaya çalışmayın, sadece kurslarına gitmelerini sağlayın" dedi. “Hayvan hakkında gerçekten endişeleniyorsanız, bir göz atın ve hayvan kontrol memurlarından bazılarını arayın.”

Editör: Haber Merkezi