Başlattığı yardım kampanyaları ile gündemden düşmeyen Şefkat Eli Derneği, yardıma muhtaç kişilere umut ışığı olmaya devam ediyor. Son yaptığı yardım ile gündemde herkesin gönlünü fetheden Şefkat Eli Derneği, Afrika’nın Çad ülkesinde ocağı kurdu. Sağlık ocağının ismini Şehit Ömer Halisdemir koyan Şefkat Eli Derneği, şehitleri de unutmadı!

İhtiyaç sahibi olanları ve zor durumda kalanları gözeten ve yardım yetiştirmeyi amaç edinen Şefkat Eli Derneği, gerek ülke çapında gerekse se dünya çapında yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Derneğin Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Şehit Ömer Halisdemir Sağlık Ocağı açılarak hizmet vermeye başladı.

Açılan sağlık ocağı Afrika’nın Çad ülkesinde yaşayan kişilere hizmet etmeyi hedefliyor. Ülkede yaşayan insanlar bir yandan açlık ve yoksulluk le mücadele ederken, diğer yandan sağlık hizmetlerine erişim konusunda büyük zorluk çekiyordu. Ancak yeni açılan bu sağlık ocağı ile, binlerce kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Şefkat Eli Derneği’nin açmış olduğu Şehit Ömer Halisdemir Sağlık Ocağı, yaklaşık 26 bin kişiye hizmet verecek bir kapasitede inşa edildi. Sağlık ocağının içide, insanların sağlıkla ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatıldı. İçerisinde doğumhane, enjeksiyon odası, ilaç odası gibi birimlerle beraber, muayene odası, müşahede odası, laboratuvar da bulunan sağlık ocağı, ihtiyaç duyan kişilerin sağlık hizmetlerine tam erişim sağlayabilmesi için tasarlandı.

Yapılan Bağışlar İle Her Yere Yardım Götürmeye Devam Ediyorlar

Şefkat Eli Derneği yaklaşık olarak 10 yılı aşkın bir süredir, ihtiyaç sahiplerine yardım götüren bir kurum. Bu kurum 2017’de kurumsal bir kimlik kazanarak resmi bir hale geliyor. Herhangi bir parti, kurum ya da kuruluşa bağlı olmayan dernek, tamamen bağımsız bir kurum olarak nitelendiriliyor.

Şefkat Eli Derneği, 12’yi aşkın ülkede yardım hizmetlerini ve faaliyetlerini sürdürüyor. Tamamen bağımsız olan derneğin gücü ise yardımseverler tarafından yapılan bağışlardan geliyor. Online bağış olarak da toplamakta olan dernek, bu bağışların yardımıyla, ihtiyaç sahibi pek çok insana el uzatıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, yardıma ihtiyacı olanların yanına koşan dernek, proje ve faaliyetlerine devam etmekte.

Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi