Türkiye'nin en önemli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firması Kamil Koç'un Alman şirket Flixmobility GmbH’ye satılmasından sonra otobüs yolculuklarında yeni sistem kökten değişmeye başladı. 

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ ARTIK ZORUNLU

Geçtiğimiz yaz şehirlerarası otobüslerde peş peşe ortaya çıkan yangınlar sonucunda yeni düzenleme hayata geçirildi. Yeni üretilecek otobüslerde yangınların çıkış anında önlenerek can ve mal güvenliğinin azami ölçüde sağlanmasına yönelik algılama ve alarm sistemlerine ek olarak otomatik yangın söndürme sistemleri de zorunlu hale getirildi.

YENİ UYGULAMA TÜRKİYE'DE DE YAYGINLAŞACAK

Avrupa ve ABD’de Flixbus adıyla hizmet veren ve milyonlarca yolcu taşıyan şirket, yoğun olan otobüs hatlarında muavin, host, hostes uygulamasını kaldırdı. Firma yeni uygulamasını Türkiye'deki tüm otobüs firmalarında da yaygınlaştırmak istiyor. Uygun fiyatla yolcu taşımacılığı yapan firma Avrupa ve Amerikan'dan sonra da uygulamayı Türkiye'ye getirerek otobüs firmalarıyla, maliyetler konusunda rekabet edebilmek için aynı sistemleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi