Son zamanlarda artan cinayetler ile ilgili yorum yapan edebiyatçı yazar Sertan Kutay, "Namus cinayetlerinin tek sebebi eğitim" diyerek yorum yaptı.

UNUTMADIK!

Emine Bulut ve Tuba Erkol cinayetleri üzerine konuşan Kutay, "Namus adı altında işlenen cinayetleri lanetliyorum. Maalesef Münevver Karabulut cinayetinden bu yana toplumumuzda değişen hiçbir şey yok.”

"BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMESİ LAZIM"

Namus kavramına ve kadına bakış açısının değişmesinin önemini anlatan Kutay, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Biz, bu bakış açısını mutlak değiştirmeliyiz. Kahvehanelerde, sokaklarda, herhangi bir kavga anında hala küfürler kadınlarla ilgili. Televizyon programları ve yapılan tartışmalar hala kadın bedeni üzerinde ve artık insanların ellerini kadınların üzerinden çekmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, şiddeti bir kültür olarak benimsemeye başladık artık. Dizilerinde silah, mafya, zorbalık eksik olmayan toplumda kadın cinayetleri, filmlerin de etkisi ile artarak devam ediyor. Türkiye'de en çok da bu diziler izleniyor maalesef. Ebeveyn de bu filmleri çocuklarıyla birlikte izlerken normal gibi görüyor. Çünkü artık hepimizin gözünde bu tarz olaylar normalleşti ve empoze edildi. Bunun önüne geçmeliyiz, çocuklarımızı doğru yetiştirmeliyiz.”

Editör: Haber Merkezi