Yazılım geliştirme uzmanı Seyit Subutullah Baltacı “Pandemi ile birlikte dijitalin önemi daha da arttı. Büyük küçük tüm işletmeler, satışlarını internet üzerinden gerçekleştirmek için harekete geçti. Sosyal medya platformları arasında dünyada en çok kullanılan Instagram’da işletmelerin ürün ve hizmet tanıtımlarını gerçekleştirdiği, satışlarında büyük katkısı olan bir mecra haline geldi” dedi.

Markalar Sosyal Medya Üzerinden Hedef Kitlelerine Nasıl Ulaşır?

1998 doğumlu olan Seyit Subutullah Baltacı, genç yaşına rağmen aldığı eğitimler sayesinde kendini geliştirmiş ve başarılı projelere imza atmıştır. Markaların, sosyal medya üzerinden hedef kitlelerine ulaşarak kendilerini tanıtabileceğini belirten Seyit Subutullah Baltaci “Sosyal medya üzerinden rakiplerinizin önüne geçebilir, fark yaratabilirsiniz. Sosyal medyanın doğru ve etkin kullanımı satışlarınıza büyük katkı sağlayacaktır. Markanız adına bir hesap açarak, kendinize doğru ifade etmeniz gerekir. Markanızı, ürün ve hizmetlerini buradan takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Her ne kadar sosyal medya sayesinde kısa sürede tanınan kişi ve şirketlere şahit olsak da, sosyal medya emek ve zaman gerektiren bir platformdur” dedi.

Sosyal medyanın doğru kullanımı hakkında bilgiler veren Yazılım geliştirme uzmanı Seyit Subutullah Baltacı “Düzenli içerik paylaşımı, hedef kitlenize uygun reklam optimizasyonları yapılmalıdır. Doğru kişilerle yapacağınız iş birlikleri de size büyük fayda sağlayacaktır. Sosyal medyada var olmanın ve varlığınızı sürdürebilmenin ilk kuralı ilgi çekici ve etkin içerikler oluşturmaktadır. Hedef kitlenizi iyi tanımalı ve ilgi alanlarına uygun içerikler üretmelisiniz. Marka olarak sosyal sorumluluk projeleri yapmak ya da bir sosyal sorumluluk projesinin içerisinde olmak da takipçilerinizin size olan ilgisini arttıracaktır” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi