Show Tv ana haber spikeri Ece Üner, geçtiğimiz gün Türkiye'de görülen koronavirüs vakasından sonra maske, kolonya ve el dezenfektanı gibi ürünlerinin fiyatlarının fahiş derecede artmasına tepki göstermişti.

Üner, binlerce kişiden destek aldı

Üner, "Virüs mü, fırsatçılar mı daha hızlı yayılıyor, bilemedik. Koronavirüs geliyor maske fiyatı 5 katına, makarna 3 katına çıkıyor. Deprem oluyor ev sahipleri kirayı 3 kat artırıyor. Sorsan hepimiz Müslümanız. Ama gel gör ki, namaz 5 vakit, ahlak 24 saat farz" demişti. Üner'in bu tepkisine binlerce kişi destek vermişti.

Hakan'dan Üner'e sert yanıt

Gazeteci Ahmet Hakan'da konuyu köşesine taşıyarak Ece Üner'i sert bir diller eleştirmişti. Hakan, "Namaz kıldığı halde ahlaksızlık yapanlar var, doğru! Dinin ahlak boyutunu bir tarafa bırakıp sadece şekle abananlar var, doğru! Namaza niyaza odaklanıp yalana dolana sarılanlar var, doğru! Bir dinleri olduğu için ahlaka gerek duymayanlar var, doğru!

Bunların hepsi doğru ama benim anlamadığım husus şu: “Namaz kılıyorsunuz ama asıl ahlaklı olmanız lazım” diyerek korona fırsatçılarına laf sokan Ece Üner’in elinde... Fırsatçıların günde beş vakit namaz kıldıklarına dair bir veri mi var?

Ne yani? Hem fırsatçılık yapıp hem de namazdan niyazdan uzak olmak söz konusu olamaz mı? O korona fırsatçısı sahtekârların, dinden diyanetten uzak kimseler olma ihtimali yok mu?" demişti.

'Sözlerim çarpıtılıyor'

Üner, Hakan'ın bu sözlerine sert bir dille karşılık vererek, "Toplumun kutuplaştığı bir dönemden geçerken sözlerimi tamamen çarpıtıp, saptırıp, bunlarla da büyük bir haksızlık yaparken bu yaptığınız sizin tanımladığınız müslümanlığa sığar mı?

"Birini anlamanın bir idrak sorunundan ziyade bir niyet ve ahlak sorunu. Sizden de böylesi bir duruş beklerdim. Ben günün adamı değil, hakikatın adamı olmaya çalışıyorum. Biliyorum ki gün değişiyor hakikat değişmiyor. Size de tavsiye ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi