İstanbul'un ilçesi Şile'de Çayırbaşı Mahallesi'nde üç kardeş denize girmek için bir siteye ait plaja gitti. 22 yaşındaki Cüneyt Şentürk, 18 yaşındaki Hakan Şentürk ve 11 yaşındaki Emir Şentürk denize girdi. 

Bir süre sonra akıntıya kapılan üç kardeş denizden çıkabilmek için mücadele etmeye başladı. Ağabey Cüneyt Şentürk küçük kardeşi Emir Şentürk'ü sudan çıkardı.

Emir Şentürk, yardım istemek için yakındaki siteye koşarken, Cüneyt Şentürk, denizdeki diğer kardeşini kurtarmak için yeniden denize girdi. 

Jandarma ve sağlık ekiplerine haber veren vatandaşlar, hızla plaja koştu. Ancak Cüneyt ve Hakan Şentürk denizde artık görünmüyordu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve itfaiye arama kurtarma ekipleri denizde iki kardeşi bulmak için çalışma başlattı.

Akşam saatlerinde 18 yaşındaki Hakan Şentürk'ün cansız bedenine ulaşıldı. Sabah saatlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter de arama çalışmalarına destek verdi. 

Helikopter yardımıyla 22 yaşındaki Cüneyt Şentürk'ün cansız bedeninin plajdan 180 metre açıkta, 3 metre derinlikte olduğu tespit edildi. Cansız bedeni denizden çıkarılan iki kardeş Şile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
 

Editör: Haber Merkezi