Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde kurulan Kızılay Butik açılışı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile Türk Kızılay Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Gazi Alataş’ın katılımıyla yapıldı.

Ceza infaz kurumlarında bulunan ihtiyaç sahibi hükümlü ve tutuklular için Türk Kızılay iş birliğinde kurulan Kızılay Butik açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin devlete emanet olduğunu belirtti. Milletimizin insani yardımlar konusunda tarihinden ve kültüründen kaynaklanan güçlü bir geleneğe sahip olduğunu kaydeden Genel Müdür Yıldırım, “Hükümlü ve tutukluların eğitilmesi, iyileştirilmesi, beden ve ruh sağlığını koruyarak, geliştirerek tekrar sosyal hayata katılmaları için gayret ediyoruz.” dedi. 

Türk Kızılay’ıyla İş Birliği Yapılıyor
Yıldırım konuşmasında Türk Kızılay’ına teşekkür ederek Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı arasında çeşitli alanlarda iş birliği yapıldığını belirtti. Yıldırım konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İhtiyaç sahibi hükümlü ve tutukluları gözetmek durumundayız. İçerisinden çıktığımız medeniyetin bir gereği olarak düşkün, muhtaç durumda olan kişilere yardım etme, onları desteklemek ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılama gayreti gösteriyoruz. Bu gayretin bir sonucu olarak Türk Kızılayı ile birlikte hazırladığımız Kızılay Butik tesisini hizmete sunuyoruz. Bu tesisten büyük hizmet yapılacak, ihtiyaç sahibi tutuklu ve hükümlülerin ihtiyaçları karşılanacak.”

Yıldırım, Türk Kızılay iş birliğinde ihtiyaç sahibi binlerce hükümlü ve tutukluya bu güne kadar başta kıyafet, yol yardımı, kitap ve kırtasiye yardımı, hijyen malzemesi yardımı yapıldığını dile getirdi.



Kızılay Başka Ceza İnfaz Kurumlarında Benzer Çalışma Yapacak
Türk Kızılay Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Gazi Alataş’ta açılışta yaptığı konuşmada hükümlü ve tutuklulara yönelik Kızılay tarafından yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Butik tesislerin Türk Kızılay’ı tarafından yaygın bir uygulama olduğunu anlatan Alataş, taleplere göre ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarının da karşılandığını aktardı. Alataş, Türk Kızılayı’nın ceza infaz kurumları içerisinde yürüttüğü çalışmaları anlattı. Açılışı yapılan tesisi yakından izleyeceklerini belirten Alataş duruma göre başka kampüslerde de aynı çalışmanın yapılacağını belirtti.  

Kızılay Butik açılış programına Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcıları Namık Kemal Varol, Çelebi Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanı Dr. Hüseyin Şık, Tetkik Hakimleri Hasan Bıyık, Fatih Serkan Günaydın ve Türk Kızılayı’nın çeşitli kademelerdeki yöneticileri katıldı.