Sivas'ta eşi Selami Genç'ten boşanma aşamasında olan 40 yaşındaki Gülbeyaz Genç, 43 yaşındaki Dursun Denli ile telefonda kısa süren bir duygusal ilişki yaşadı.

Olaydan pişman solan Gülbeyaz Genç, ayrılmak istediğini söyleyince Dursun Denli, 30 Temmuz 2020'de kadının ailesiyle birlikte yaşadığı evi bastı.

Evde Dursun Denli ile Kandur ailesi arasında başlayan konuşma bir süre sonra tartışmaya, ardından kavgaya dönüştü. 
Dursun Denli tabanca ile evde bulunan Turgut Kandur, eşi Döndü Kandur, oğlu Can Serkan Kandur ile hamile olduğu öğrenilen gelinleri Beyza Kandur'a ateş açtı. 

Turgut, Beyza ve Can Serkan Kandur olay yerinde, Döndü Kandur ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. 

Olay sonrası kaçan şüpheli Dursun Denli, polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yakalandı ve ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bugün yapılan ilk duruşmaya, sanık Dursun Denli tutuklu bulunduğu Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 

Sanık Dursun Denli savunmasında, "Yaşananlardan dolayı pişmanım. Olay günü Gülbeyaz Kandur'un evine kimseyi öldürmek için gitmedim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Nisan'a erteledi.