Koronavirüs vaka sayılarının artışında yaşanan hızlanma nedeniyle toplanan Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları doğrultusunda İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirildi. Gece yarısı açıklanan kararın ardından sosyal medya ikiye bölündü. Bir taraf alınan karar için geç bile kalındığını söylerken diğer taraf açık havada maske takmanın faydalı olmadığını savundu. 

Maskeye Hayır

Gece yarısı alınan kararın ardından sosyal medya adeta çalkalandı. Twitter'da söz konusu durumla ilgili kısa sürede 30 bini aşkın tweet atılırken Ekşi Sözlük ve benzeri platformlarda da Maskeye Hayır kampanyası çokça konuşuldu. 

Dün gece yarısı açıklanan kararın ardından İstanbul'da denetimler sıklaştırıldı. Özellikle Büyükçekmece ssahilde yapılan kontrollerde birçok kişinin maske takmadığı görüldü. Yine aynı şekilde İstiklal caddesinde de maskesiz dolaşan kalabalığın sayısı bir hayli fazlaydı. Polis, yasağın ilk gününden itibaren maskesiz dolaşanlara ceza kesti. Maskesiz gezmenin cezası ise 3150 TL olarak belirlenmişti. 
 

Editör: Haber Merkezi