Gençlik hastalığını atlatamayan fındık köpek, hayatını kaybetti. Bir süredir klinikte tedavi gören Fındık, sosyal medyanın gündemine oturmuştu

Ankara'ya gönderilmişti

Tokat'taki bir ilkokulun maskotu haline gelen Fındık gençlik hastalığına yakalanmış, Tokat Turhal Belediyesi'de Fındık'ı Ankara'da özel bir kliniğe göndermişti. Ancak Fındık yakalandığı gençlik hastalığını atlamadı ve hayatını kaybetti.

Fındık köpek öldü mü

Gençlik hastalığı nedir?

Tokat'taki bir ilkokulun maskotu haline gelen ve sosyal medyanın gündemini oluşturan Fındık, gençlik hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Peki gençlik hastalığı nedir?

Gençlik hastalığının temel nedeni, Feline panleukopenia virustur. Köpeklerin parvoviral enfeksiyonu (kanlı ishal hastalığı) yapan parvo virus ile aynı virus ailesindendir ve yakın ilişkilidir. CPV-2 köpek ve kedileri enfekte edebilir fakat FPV yalnızca kedi hücrelerini enfekte eder.

gençlik hastalığı nedir

Oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Kediler, kusma, ishal, idrar ve salya ile virüsü çevreye yayarlar. Kedilerin birbirleri ile teması ve yalanma sırasında ağızdan veya burundan virüsü alırlar. Dışkı ile çevreye yayınlan virüs miktarı çok fazladır. İyileşmiş kediler az sayıda olsa da virüsü çevreye yaymaya devam ederler.

Editör: Haber Merkezi