Genellikle muhalif yazılarıyla bilinen Sözcü, yazılı basın, internet ve Youtube üzerinden yayın yapmasının yanı sıra şimdi de televizyon dünyasına katılacağı iddia ediliyor. Sözcü'nün satın alacağı ve yeni yayın hayatına başlayacağı televizyon kanalının isminin de belli olduğu belirtiliyor.

KANALIN İSMİNİ DEĞİŞTİRMEYECEK

Sosyal medya hesaplarından da yayın yaparak işlerini daha çok büyüten Sözcü'nün, yerel bir televizyonla anlaştığı konuşuluyor. Altyapı yatırımları için de broadcasting şirketiyle görüşen gazetenin, RTÜK lisansına takılmamak için kanal ismini de değiştirmeyeceği öne sürülüyor. 2020 yılında yayın hayatına başlanacağı söyleyen Sözcü'nün Sivas’ın yerel kanallarından biri olan SRT’yi satın almak üzere geçtiğimiz günlerde el sıkıştığı söyleniyor. 

SRT KİMİN?

Sivas Radyo Televizyon’un kısaltması olan SRT TV’nin yönetim kurulu başkanlığını halihazırda Ahmet Hasdemir yapıyor. SRT TV 24 Mart 1993'ten bu yana Sivas’ta yerel bir TV kanalı olarak yayın hayatını sürdürüyor. 2010'dan bu yana uydudan yayın yapan SRT, aynı zamanda Sivas’ın ilk yerel televizyonu ünvanını da taşıyor.