Süleyman Soylu kimdir? Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.

Ailesi Trabzon'un Of ilçesinin Çamlıköy köyündendir. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde, lise öğrenimini Plevne Lisesi'nde tamamlamış, ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında iş hayatına başlamıştır. 

1987 yılında Doğru Yol Partisi'nin gençlik kollarında siyasete atılmıştır. 

1987-1990 yılları arasında Doğru Yol Partisi İstanbul İl Teşkilatının Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlenmiştir.

17 Temmuz 1995 tarihinde Doğru Yol Partisi Gaziosmanpaşa ilçe başkanı olmuştur.

29 Nisan 1999'da İstanbul il başkanlığı görevini gelmiş, 2002 genel seçimleri öncesi milletvekili adayı oluncaya kadar bu görevi yürütmüştür.

Doğru Yol Partisi 2007 genel seçimleri öncesinde Anavatan Partisi'yle birleşme sürecinde Mehmet Ağar'ın istifasının ardından Demokrat Parti genel başkanı seçilmiş, 16 Mayıs 2009'da bırakmıştır.

12 Eylül referandumundaki anayasa değişikliği paketi oylaması öncesi "Evet" kampanyası yaptığı için Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu Demokrat Parti'den ihraç edilmiştir.

Süleyman Soylu kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle 5 Eylül 2012'de Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş grup toplantısındaki törenle  Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmıştır.

30 Eylül 2012'de Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na seçilmiş, ardından Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon milletvekili seçilmiştir.

24 Kasım 2015'te Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atanan Soylu, Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine devam etmiştir.

31 Ağustos 2016'da istifa eden Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı görevine atanmıştır.

İçişleri Bakanlığını bugüne kadar sürdürmüş, bugün de istifa etmiştir.

Editör: Haber Merkezi