Edinilen bilgilere göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında 24 Mart'ta tamamen ziyaretçi girişine kapatılan çarşı, 1 Haziran'da açılacak. Saat 08:00'de açılıp, 18:00'de kapıları kapatılan Kapalıçarşı'nın salgın nedeniyle 10:00 ila 16:00 saatleri arasında açık olacağı öğrenildi.

Kapalıçarşı'da yaklaşık 2 aydır yoğun sağlık tedbirlerinin alındığının altını çizen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, çarşının açılışından hemen önce tamamen ilaçlanacağını söyledi.

Başkan Turan, "Her gün onlarca turist ağırlayan dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri olan Kapalıçarşı'mız için gerekli bütün önlemleri aldık almaya devam ediyoruz" dedi. Açılışından hemen önce bütün çarşının dezenfekte edileceğini söyleyen Turan, "Maskesiz ne bir çalışan ne bir ziyaretçi içeri kesinlikle alınmayacak. Ziyaretçi ve çalışanların hijyen kurallarına uyularak, sosyal mesafe kuralına göre ateş ölçümleri yapılarak kontrollü bir şekilde içeri alınmasını sağlayacağız. Zabıtalarımız tarafından yapılan denetimler artırılacak. Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'nın artık yeni normale göre denetimleri yapılacak" şeklinde konuştu.