Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen dört büyük tenis turnuvasından biri olan Avustralya Açık’a Barty-Tsurenka arasında oynan maçta Atatürk tişörtü giyen kondisyoner Vashchuk damgasını vurdu.

“ULUSUN BABASI” VE “REFORMİST”

Ardından spor dergisi Socrates editörü Buğra Balaban tarafından ulaşılan Vachchuk’a Atatürk tişörtünün hikayesi soruldu. Tarihe meraklı olduğunu dile getiren Vashchuk, Atatürk’ü bir idol olarak gördüğünü, kendisini “ulusun babası" ve “reformist” olarak nitelediğini belirtti.

Maç esnasında locada oturan kondisyonerlerden Vashchuk’un Atatürk tişörtü giydiğini fark eden Filiz Gülsevin’in tweet’i sayesinde fark edilen olay, Buğra Balaban’ın kondisyonerle iletişime geçmesiyle netlik kazandı.

“ATATÜRK GELİŞİM VE İLERLEMENİN SEMBOLÜ”  

Kondisyoner Denis Vashchuk Balaban’la yaptığı sohbette Atatürk’ü reformist ve gelişimin sembolü şeklinde tanımladı. Mustafa Kemal’e bir milleti yeniden ayağa kaldırıp sağlam temeller üzerine kurulu bir cumhuriyet bırakması sebebiyle hayranlık duyduğunu belirten Denis Vashchuk, Atatürk tişörtünü turistik eşyalar satan bir işletmeden satın almış.

Editör: Haber Merkezi