Eşarbın rengini ve modelini belirlerken önemsenmesi gereken ölçüt ise elbisenin modelidir. Ayrıca elbisenin rengi ve motifleri de eşarp seçimini etkiliyor. Bunlara dikkat ederek harika bir eşarp, elbise kombini yapabilirsiniz. Özel günlerinizde son derece şık giyinebilirsiniz. Birkaç ufak aksesuar ile kombininizi daha göz alıcı yapabilirsiniz. Saat, kolye, künye ve bileklik gibi detaylar bu kombinlere eşsiz bir güzellik katacaktır.

Tesettür Elbise ile Eşarp Kombini Yapmak

Tesettür elbise eğer desenli ise bu durumda mutlaka düz renk eşarp tercihi yapılması gerekiyor. Düz renk eşarplar sayesinde elbisenizin deseni daha belirgin olacaktır. Bu yolla çok daha sağlıklı bir kombin yapabilirsiniz. Eğer tesettür elbise desenli bir model değil de düz renk ise bu durumda desenli eşarpları tercih edebilirsiniz.  Elbisenin düz rengini destekleyecek renklerde eşarp seçmek bu anlamda oldukça önemlidir. Eğer düz siyah bir elbise giyecekseniz bunun üzerine siyah zemin üzerinde papatya motifleri olan bir eşarp tercih edebilirsiniz. Ya da yine siyah zemin üzerinde beyaz, sarı renklerde halkalar olan modelleri seçebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta elbise renginin eşarpta zemin rengi olmasıdır. Eğer bunu sağlarsanız eşarp ve elbiseniz yeterince uyumlu olacaktır. Desen motiflerini ise tesettür elbise renginize göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Bu bir çiçek veya geometrik şekil olabilir. Ya da bir yazı veya düz çizgilerden oluşabilir.

Tesettür Elbise ile Uyumlu Eşarp Renk Seçimi

Renk seçimi konusunda elbisenizin rengi ile uyumlu modelleri tercih etmeniz gerekmektedir. Elbiseniz koyu renk ise bunu düz, açık renk bir eşarp ile kombin yapabilirsiniz. Fakat tesettür elbise modeliniz koyu renk olduğu halde siz düz renk koyu bir eşarp seçerseniz bu durumda kombin uyumlu olmayacaktır. Eğer düz renk bir ürün seçmek istiyorsanız bu durumda açık renkleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca elbise renginizden farklı zemin rengine sahip bir eşarp istiyorsanız bu durumda motiflerin mutlaka elbise ile aynı renk olmasına özen göstermelisiniz. Ancak bu şekilde yapılan kombin şık duracaktır. Düz renk elbiseler için karışık desenli eşarpları da tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem tesettür elbise modelinizi ön plana çıkarabilir hem de eşarbınızın motifleri sayesinden sadelikten uzaklaşabilirsiniz. Tüm tesettür modellerine buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi