İzmir'de 114 vatandaşımızın ölümüne 1035 vatandaşımızın yaralanmasına neden olan depremin ardından, tüm Türkiye Ege'deki yaraların sarılması için seferber oldu.

Çevrimiçi alışveriş platformu Trendyol ise İzmir depremine dair ikinci bir skandal ile gündeme geldi.

Trendyol'da 'hediyehanem' isimli bir mağazanın sattığı kupada Elif Perinçek'in itfaiyecinin elini tuttuğu anın fotoğrafının basıldığının görülmesi, sosyal medyada yoğun tepki çekti.

Derhal bu satışa son verin 

Türkiye, İzmir'den gelecek güzel haberlere kilitlenmişken, alışveriş sitesi Trendyol hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Hediyehanem isimli satıcının "Umudunu asla kaybetme" yazılı bardakları satışa sundu. Sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine kullanıcılar tepki gösterdi.

Trendyol, 'hediyehanem' adındaki mağazanın satmış olduğu 'umudunu asla kaybetme' ürünlerini acil bir şekilde kaldırılmasını yönünde isteklerde bulunurken, insanların hassas noktalarını ticarete dökmeyin. Derhal bu bardakların satışa son verin çağrısında bulundu.

Trendyol sessizliğini koruyor

İzmir'de yaşanan acı olay nedeniyle tum satış mağazaları sessizliğe bürünmüşken, depremde insanların umutlarını firsat bilerek, bardakların satışa sunulması tepkiye neden oldu. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunmayan Trendyol sessizliğini koruyor.

Sosyal medyadan gelen tepkiler sonrasında sıcak bir gelişme yaşandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Trendyol, "Hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Ürünün satıcısı uyarılmış ve ürünler hızlıca satıştan kaldırılmıştır. Bu tür hassas konularda gerekli işlemlerin her zaman yapılacağına emin olabilirsiniz" açıklamasında bulundu.