Çorum'un Alaca ilçesine bağlı İmat köyünde meydana gelen cinayet olayında 13 yaşındaki Kaan Hakverdi ve 14 yaşındaki Tunç Taşar, köyün eski muhtarı Servet Baykuş tarafından tabancayla okul servisinin içinde arkadaşlarının gözü önünde hunharca vurularak öldürülmüştü.

Servet Baykuş'un çocukları aynı yaşlardaki oğlu ile kavga ettiklerine sinirlenerek vurduğu ileri sürülmüştü.

Servet Baykuş'un savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Cani Baykuş'un çocukların aileleriyle de sorunları olduğunu belirttiği ve şunları söylediği öğrenildi:

"Kısa bir süre önce de yine tartışmalı durumlar yaşanmıştı. Olayın yaşandığı gün bir anlık öfkeme yenik düştüm ve aracın yanına vardığımda böyle bir şeyin olacağını hiç düşünemedim. Her şey bir anda oldu. Aracın içerisine girip silahla ateş ettim. Sonra da bir yakınımın yanına gidip ben çocukları vurduğumu söyledim. Yakınlarıma 'çocuklarım size emanet' dedim. Ardından da jandarma beni buldu. Pişmanım. Keşke böyle bir şey olmasaydı." 

Jandarma ekipleri İmat köyünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Katil zanlısı Servet Baykuş'un oğlu Z.B. de, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.
 

Editör: Haber Merkezi