İstanbul Kapalıçarşı'da geçtiğimiz hafta kuyumcu dükkanında çalışan baba ve oğlun rahatsızladığı ve hastaneye gidip test yaptırdıkları söylenmişti. Testin sonucunun ise pozitif çıktığı, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının Kapalıçarşı'da ortaya çıktığı iddia edilmişti.

'İlk vaka burada çıktı'

Kapalıçarşı'da esnafı dolaşıp koronavirüs ile ilgili bilgi veren sağlık çalışanlarının görüntüsü sosyal medyaya düştü. Sağlık çalışanının söyledikleri ise büyük panik yarattı. Esnafı bilgilendiren sağlık çalışanı, "Bunun olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor.14 günlük kuluçka süresi var.

Biz kendimizi bu şekilde koruyorsak korktuğumuz için koruyoruz. Biz korkuyorsak siz de korkun. Çünkü biliyorsunuz ilk vaka buradan çıktı ve buradaki Kapalıçarşı'daki vaka sayısı git gide artıyor ve birisine bulaştıran gelip size bulaştırıyor.

O yüzden lütfen mümkün olduğunca burayı açacaksanız tek kişi açsın. Çocuklar, yaşlılar risk grubunda onlar gelmesinler. Evinizdekileri dışarı çıkartmayın. Ekmek almaya gidilecekse hep aynı kişi gitsin. Üzerinizdeki kıyafetleri yüksek derecede herkesin kıyafetinde ayrı bir şekilde yıkayın. Gün içerisinde sık sık ellerinizi yıkayın" dedi.

Editör: Haber Merkezi