Balıkesir’de sezonun balıkçılık anlamında nasıl geçtiğini değerlendiren Balıkçılar, av sezonu biterken bilinçsiz avlanmanın balıkçılığı kötü etkilediğinden yakındı.

Balıkların üremesinin önüne geçiliyor

Balıkesir’de Çardaklı ilçesinde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan esnaf, sezonun kötü geçtiğini belirtti. Bilinçsiz avlanmanın denizlerde kıtlık meydana getirdiğini söyleyen balıkçılar, denizin dibini trolle tarayanların balıkların üremesini engellediğini söyledi. Esnaf, balıkların azalmasıyla fiyatların yükseldiğini, vatandaşın da rağbet etmediğini söyledi.

Geçtiğimiz yıldaki bolluk yok oldu

Sındırgılı balıkçı Mehmet Uzun, av yasağının bitmesine sayılı günler kala geçen sezonu değerlendirdi. Balıkçı Mehmet Uzun, “Balık sezonu bu sene durgundu. Bilinçsiz avlanmadan dolayı bu sene denizlerde balık yok. Mesela balık sezonunun başında bu sene balık çok olacak dediler ama bu sene balık yok. Bu sene balık az çıktı yani. O da bilinçsiz avlanmadan kaynaklandı. Küçük balıkları tutarsan ne olur, balığın nesli tükeniyor yani. Zaten balık olmadığı için de fiyatlar çok pahalı. Geçen sene balık çoktu, ucuzdu ama bu sene balık yok. Bu sene balık fiyatları pahalı olduğu için millet de balık almıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi