Cilt bakımının çok daha sağlıklı ve canlı cilt yapısına ulaşılmasını sağladığını belirten Proterra Cosmetics Kurucusu Uğur Aslan, “Cilt yapısını tanıyıp eksikleri gidermek önemli. Cilt, gün içerisinde çeşitli etkenlerle karşılaşıyor. Bunun yanı sıra yaşın ilerlemesiyle birlikte cildin de yaşlandığını söylemek mümkün. Bu tür durumlarda rutin cilt bakımı yapılmasının çok önemli olduğu bilinmekte.” ifadelerinde bulundu.

Cilt bakımının bir ihtiyaç olduğunu belirten Uğur Aslan, konuyla ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Cilt bakımı aslında bir ihtiyaçtır. Cildin eksiklerini görmemek; yara, akne gibi sorunlara neden oluyor. Bu ise istenmeyen görüntülerin oluşması gibi bir sonuca neden olmakta. Cildin canlı görünümü de bir süre sonra gidebiliyor. Bu tür durumlarla karşılaşılmaması için cilt bakımının doğal içerikli ürünlerle gerçekleştirilmesi çok önemli. Kimyasal içerikler, cilt üzerinde beklenmeyen reaksiyonlara neden olabiliyor. Ayrıca bu tarz ürünler çok sağlıklı da değildir. Bu nedenle cilt bakımında kullanılacak ürünlerin doğal olmasına özen gösterilmeli, kimyasal içerikli ürünlerden uzak durulmalıdır.”

“Cilt Yapısını Tanıyıp Eksikleri Gidermek Önemlidir”

Cilt yapısını tanıma ve cildin eksiklerini gidermenin önemli olduğunu vurgulayan Uğur Aslan, konuyla ilgili açıklamalarında bu hususu vurguladı: “Her cildin eksikleri farklıdır. İnsanların cilt yapıları birbirinden farklı olduğu için cilt eksiklerinin de değişkenlik göstermesi oldukça normal. Burada önemli olan, cilt eksiklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi ve bu eksiklere yönelik cilt bakımının yapılmasıdır. Cilt bakımında rutin oluşturmak, çok daha canlı ve enerjik bir cilt yapısına ulaşılmasını sağlayacaktır.”

“Rutin Cilt Bakımı, Cildin Ferah ve Canlı Görünmesini Sağlayacaktır”

Cilt bakımıyla ilgili açıklamalarını sürdüren Uğur Aslan, “Kişinin kendi cilt yapısına özel ürünleri tercih etmesi ve bu ürünleri kullanarak cildine bakım uygulaması önemlidir. Örneğin yüzünde oldukça fazla sivilce bulunan kişiler, akne önleyici temizleyicileri kullanabilir. Burada önemli olan, kullanılacak bakım ürünlerinin kimyasal içeriklere sahip olmaması. Ayrıca belirli bir rutin halinde yapılması, cildin bu rutine ayak uydurmasını sağlayacaktır. Bu nedenle kesinlikle düzenli cilt bakımı oldukça önemli. Daha canlı, daha ferah cilt yapısına ulaşılabilmesi için bu rutine ayak uydurulması gerekiyor.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

Editör: Haber Merkezi