Ülke TV kanalında Esra Elönü’nün Arafta Sorular programına katılan Samanyolu TV’de bir dönem Kapılar ve Köprüler isimli program yapan Engin Noyan’ın eşi Sevda Noyan, canlı yayında komşularını ölümle tehdit etti.

Sevda Noyan 15 Temmuz’da kimseyi öldüremedikleri için heveslerinin kursağında kaldığını ima ederek şunları söyledi:

“15 Temmuz kursağımızda kaldı, vallahi yapamadık istediklerimizi. Birazcık şeye denk geldik… Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Biz liderimizin yanındayız… Ve asla yedirmeyiz bu ülkede… Onun için ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır.”

Öte yandan programın moderatörü Esra Elönü de Sevda Noyan’ın skandal tehdidini “Dört ayaklarını denk alsınlar” diyerek desteldi.

Ülke TV açıklama yaptı

Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı’na konuk olan Sevda Noyan’ın, kamuoyunda tartışılan “darbe söylentileri” üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu’nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır.

Sevda Noyan’ın “darbe ve darbecileri” eleştirmenin ötesindeki söylemlerini Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu olarak asla tasvip etmiyoruz.

Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke Tv ekranlarından sarfedilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz

Ülke Tv Yönetimi”