Uzun yıllardır siyasi suçlu olarak hapishanede kalan Alper Çözeli, yaptığı basın açıklamasında Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin olduğunu belirterek ”Devlet, tüm kurumları ile ayakta, boşuna nefes tüketmeyiniz” dedi.

Çözeli, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

”Kamuoyunun bilgisine,

Ben Alper ÇÖZELİ, 1980 öncesi her ülkücü beni iyi tanır. 1980 öncesi ve sonrası siyasi suçlu olarak uzun yıllar hapishanede kaldım. 1980 yılı sonrasında uzun süre yurtdışında yaşadım. Elazığ, Malatya ve Türkiye’deki bütün ülkücü mahkûmlar ne yaptığımı hem onlar hem kandildekiler bilir. İmralı’da yatan vatan haini de çok iyi bilir.

Birilerine ve Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere mesajım şudur;

Bugün bizi eski tüfek görenler bilsinler ki 1945-1980 ruhunu yaşayanlardanız. Son günlerde birileri sokağa insin diye kırk yaş altı gruba yönelik bugün okuduğum bir twitter’den rahatsız oldum; “Her Türk genci silah altına alınmalı, silah kullanmasını bilmeli”. Devletin tüm kurumları ayakta sanki bir 15 Temmuz daha hazır olacakmış gibi bu söylemleri söyleyenler gece yatıp gördüğü rüyanın etkisinden kurtulamayan bu arkadaşlara şunu söylemek isterim;

Devlet tüm kurumları ile ayakta,

Boşuna nefes tüketmeyiniz. Yeri geldiği zaman inmesi gerekirse o zaman sokağa inilir. Şimdi ki bu söylemler boş söylemlerdir.