Unisalver Fotosentez olayında önemli bir role sahip olan ve hayati önemi bulunan magnezyum, bitkide klorofilin merkez atomudur. Bundan dolayı eksik olması halinde klorofil miktarı düşmekle kalmaz aynı zamanda fotosentez geriler ve bitki gelişimi azalarak ürün kaybı yaşanır. 

Karbonhidratların yapraklarda gelişimini engelleyerek köklere taşınmasını sağlayan magnezyum, kök gelişimini destekler. Aynı zamanda ATP yapımında önemli bir yardımcı olmasının dışında CO2 asimilasyonunda nişasta ve şeker gibi ürünlerin miktarı üzerinde olumlu etkiye sahiptir. 

Tahıllarda Verim Artırıcı

Magnezyum, birçok enzimi aktive eder, bakır ile kükürtle sinerjik bir etki oluşmasını sağlar. Proteinlerin yapı taşı olan sistein ve metionin gibi aminoasitlerde bulunan kükürt organik maddenin yapısına girer, eksikliğinde protein sentezi geriler. 

Klorofil oluşumunda gerekli olan kükürt birçok enzimin yapısında bulunur, kök büyümesi ve nodül oluşumunu hızlandırarak azot etkinliğini artırır. Böylelikle otsu bitkilerde ve tahıllarda protein miktarı ile birlikte verimliliğin artmasını destekler. 

Hem Yapraktan Hem Topraktan Uygulama

Hem yapraktan hem de topraktan uygulama imkanı bulunan ve damla sulama ile kolaylıkla uygulaması gerçekleştirilen organomineral sıvı gübre Uni Membo, meyve olgunlaşmasını artırır. 

Amino asitler, magnezyum, kükürt, yosunlu gübreler ile özel bir teknoloji kullanılarak Unisalver Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen organomineral gübre protein oluşumunun yanı sıra aynı zamanda kuru madde birikimi ve fotosentez ürünlerin oluşumunu artırır.

https://www.unisalver.com.tr/
 

Editör: Haber Merkezi