Tuncer, çektiği fotoğraflarla Türk turizmine önemli katkı sağlamış, çeşitli ülkelerde açtığı fotoğraf sergileriyle ödüller kazanmıştı.

Halil Tuncer kimdir?

- 1939 yılında Amasya'da doğdu. 

- Babasının görevi nedeniyle ilk ve orta eğitimini çeşitli illerde tamamladı. Bu sırada  bir öğretmeninin tavsiyesiyle fotoğraf makinesi aldı ve bir daha bırakmadı.

- İstanbul’a geldiğinde Kabataş Lisesi’ne zamanın Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Gürsoy’un velisi olması sayesinde kaydoldu. Kabataş Lisesi’nde başlayan İstanbul yaşamında Türkiye’nin iş, siyaset, sanat, kültür ve turizm camiasının önemli isimleriyle 50 yılı aşkın birlikte oldu.

- “Fotoğraflarla Türkiye” adıyla ile ABD, Küba, Mısır, Malezya, KKTC ile Avrupa’da olmak üzere dünyada 22 ülkede Türkiye’nin tanıtımını yapan sergiler açtı. 

- 1993 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katıldığı poster yarışmasında çektiği Nemrut Dağı fotoğrafı Danimarka’da 69 ülkenin katıldığı Turizm Posterleri Yarışmasında dünya ikincisi oldu.

- Son olarak Norveç, Oslo'da Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Türk Kadınlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Fotoğraflarla Türkiye” sergisinde Urfa Göbeklitepe’yi öne çıkarmıştı. 

- Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu-FİJET, Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği-ATURJET üyesiydi.

Editör: Haber Merkezi