İzmit ilçesinin Yahyakaptan Mahallesi'nde 11 Aralık tarihinde meydana gelen olayda de 3 sokak köpeği, sırtlarındaki iğnelerle birlikte ölü olarak bulundu. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi, olayla ilgili inceleme başlattı. Ekipler tarafından yapılan incelemelerde köpeklerin sırtlarında iğne olduğu belirlendi.

Uyuşturucu iğneyle vurulmuşlar

Daha sonra olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ölü halde bulunan 3 köpek, araçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürüldü. Hayvanların ölümüne neden olduğu değerlendirilen iğneler ise polis ekipleri tarafından incelenmek üzere alındı. Konuyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, olayın İzmit Belediyesi görevlilerinin sokak köpeklerini hayvan barınaklarına nakletmek amacıyla gerçekleştirdikleri rutin faaliyetler sırasında gerçekleştiği ve köpeklerin uyuşturucu iğne ile vurulduktan sonra telef oldukları söyledi.

Suçlarını itiraf ettiler

Polisin yaptığı araştırmada İzmit Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü'nde görevli 4 kişi gözaltına alındı. Görevlilerin, emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasının ardından İzmit Belediyesi de yazılı açıklama yaparak Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ndeki tüm personelin açığa alındığını duyurdu.