Türkiye’de önemli sosyal projelere imza atan  ve hem yurt içi hem de yurtdışında bizleri temsil eden Polio derneği Poliomyelit ve post-polio sendromu konusunda çalışmalar yapmaktadır. 

Birçok uzman doktorun ve gönüllerinin yer aldığı dernek; 13 Ekim 2016 tarihinde kurulmuş ve merkezi İzmir’de bulunmaktadır. Bu doktorlardan biri de Polio derneğinin kurulmasına katkıda bulunmuş ve halen dernek Yönetim kurulu üyesi olarak devam eden Uzm. Dr. Ulaş Sungurdur.

Van’da dünyaya gelen ve ardından eğitimine İzmir’de devam eden Ulaş Sungur Ege üniversitesi Tıp Fakültesine gitmiş ve ardından 2006 ayından yine aynı üniversite olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.  

Ulaş Sungur, bu görevinden sonra 2011-2013 yılları arasında Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesinde mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamlamıştır. Halen daha mesleğini sürdüren Ulaş Sungur 2013 yolundan beri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında uzman doktor olarak çalışmaktadır.

Aynı zamanda da Polio Derneğinde bulunan ve başarılı çalışmalar yapan Ulaş Sungur bu dernek ile de oldukça yoğun bir çalışma hayatı geçirmektedir. Dernek olarak birçok çalışma ile başarıyı yakalayan ekip ilerisi içinde oldukça fazla çalışma ile Poliomyelit ve post-polio sendromu konusunda yeni başarılara imza atmak istemektedir.

Amaçları toplum farkındalığı ve bu konu hakkında insanların bilinçlenmesini sağlamak olan Polio Derneği aynı zamanda poliomyelit ve post-polio sendromu ile ilgilenen sağlık personelinin de bu konu haklarındaki bilgileri arttırmak, aralarındaki iletişimi arttırmak içinde oldukça yoğun çalışmaktadır.

Editör: Haber Merkezi